Röplabda: A Kaposvár nyerte az elődöntő első meccsét

2024. március 17. 19:53 | behir.hu

A Kaposvár hazai pályán 3-1-re legyőzte a Békéscsabát a női röplabda Extraliga elődöntőjének első mérkőzésén, vasárnap.

 

Kaposvári NRC–Swietelsky-Békéscsaba 3:1 (20, 19, -15, 17)

Extraliga-elődöntő, 1. mérkőzés, Kaposvár. Vezette: Tillmann, dr. Árpás.

KNRC: Vilvert 5, Martin 2, Radnai 3, Szedmák 20, Dias da Silva 20, Santos Hurst 24. Csere: Rády (libero), Godó 1, Lima. Vezetőedző: Vincent Lacombe.

Békéscsaba: Kump 7, Kotormán, Strumilo 10, Stepanenko 17, Pintér 9, Paskova 15. Csere: Molcsányi (libero), Aydinogullari 1, Glemboczki 2, Becic. Vezetőedző: Tóth Gábor.

 

A negyeddöntőt szoros csatában, de sikerrel abszolválta a Békéscsaba az UTE-vel szemben, jöhetett a Kaposvár elleni elődöntő, ami semmiképp sem ígérkezett könnyebb feladatnak. Mivel ellenfelük egy pozícióval előttük, a második helyen végzett az alapszakaszban, így őket illette meg a pályaelőny, azaz náluk kezdődött a párharc.

A Békéscsaba szerezte meg az elődöntő első két pontját, de hamar magához tért a házigazda és egy 7:2-es sorozattal fordított, Tóth Gábor kénytelen volt időt kérni. A csabaiak Miroslava Paskova támadásaival kezdtek zárkózni, ám ez nem tartott sokáig, mert a Kaposvár jóval pontosabban és eredményesebben tudott támadni, 13:7-nél újabb csabai timeout következett. 6-7 pont körül mozgott a különbség, aztán amikor ezt négyre csökkentette a Békéscsaba, akkor Vincent Lacombe is kikérte első idejét. A BRSE apránként kapaszkodott, de a 20 pont elérése lenyugtatta őket, majd az öt játszmalabdájukból a másodikat megcsinálták.

A második felvonásban is a Békéscsaba húzta be az első pontot, viszont itt is gyorsan ébredt a KNRC, Tóth Gábornak 5:2-nél magához kellett hívnia a lányokat. Ez jól sült el, Margarita Stepanenko vezetésével a vendégek azonnal egyenlítettek, aztán jött a sormintázás egészen 7:7-ig, amikor megint ellépett hárommal a Kaposvár. 10:8-nál hosszú és küzdelmes labdamenet végére tett pontot Paskova, 12-nél a viharsarki csapat újfent beérte őket, ám innen ők mozdultak el és elkezdtek elszakadni. 8:2-es szériát raktak össze, és ezt a fórt a hajráig meg is őrizték. A hét szettlabdából kettőt még hárított a Békéscsaba, de a harmadik a Kaposváré lett.

Szorosan indult a harmadik játékrész, majdnem teljesen felváltva születtek a pontok, aztán először a csabaiak vezettek kettővel 3:5-nél. Ebből viszont gyorsan 7:5 lett, Tóth Gábor időkéréssel reagált, de a BRSE csak 10:7 után táltosodott meg, amikor zsinórban négy egységet termelt. Ügyesen védték az 1-2 pontos előnyüket, amit 14:17-nél háromra növeltek, Lacombe időt kért ekkor, de a Békéscsaba még kettőt hozzá tudott csapni a fórukhoz. Sőt, a hajrához érve sem állt meg a Csaba, összejött kilenc szettlabda is, és rögtön az elsőt kihasználták, megvolt a szépítés!

Pintér Andrea hangos blokkjával kezdte a vendég csapat a negyedik etapot, aztán 1:1 után ismét a váltott pontszerzés volt jellemző. 5:6 után azonban sorozatban négyet hozott a KNRC, Tóth Gábor időt kért, ezzel együtt is elléptek 10:7-re, majd 12:8-ra. Ezt a lemaradást gyorsan megfelezték a csabai lányok, de amikor ugyanolyan sebességgel visszaállította a Kaposvár, Tóth Gábor kikérte második idejét is. A Békéscsaba Dominika Strumilo nyitásaival indult meg felfelé, aki a meccs első ászát is beütötte, egyetlen pontra megközelítették a hazaiakat, akik viszont megállították ennyinél a vendégek támadását, és a következő hét labdamenetből hatot elvittek. Az itt összeszedett fölényét a KNRC megőrizte a végjátékig, ahol a hétből az első meccslabádjukat értékesítve megnyerték a harmadik játszmát, egyúttal az elődöntő első mérkőzését is.

 

Így értékeltek az edzők:

 

Vincent Lacombe:

– Remek játékot nyújtottunk ma, de nem tökéleteset, a harmadik játszmában kiestünk a fókuszból. Összességében elégedett vagyok a lányokkal, akik élvezték a meccset és nem stresszeltek. Ez még csak egy győzelem, remélhetőleg fenn tudjuk tartani ezt a szintet, mert az biztos, hogy a Békéscsaba nem fogja ingyen adni a továbbiakat, úgyhogy folyamatosan a legjobbunkra lesz szükség.

 

Tóth Gábor:

– Sajnos a playoffban nagyon sokat számít a lendület és a szív. Az első szettben védekezésben nem hoztuk azt, amit kellett volna, főleg akaratban. Utána mutattunk jeleket, de ez nagyon kevés. Ugyanabban vagyunk, mint amiben az UTE elleni párharc során, sajnálom, hogy nem tanultunk belőle. Nagyon remélem, hogy szerdán meg fogjuk tudni mutatni a jobbik arcunkat, hiszen ez a rájátszás, ahol nem szettekről van szó, hanem tovább kell jutni.

 

Folytatás szerdán 18:00-tól a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban.

A három győzelemig tartó párharc állása: 1–0 a KNRC javára.

 

Forrás: brse.hu

További programok »

FEL