Kétszeres hátrányból fordított a BRSE Nyíregyházán

2023. január 14. 21:36 | behir.hu

Rangadóval folytatódott a téli szünetet követően az Extraliga, a 8. fordulóban Nyíregyházára látogatott a Swietelsky-Békéscsaba.

Fatum-Nyíregyháza–Swietelsky-Békéscsaba 2:3 (18, 23, -13, -18, -7)

Extraliga alapszakasz, 8. forduló, Nyíregyháza. Vezette: Adler, Sík.

Nyíregyháza: Cicic 6, Karaoglu 4, Cepni 14, Belova 7, Lászlop 6, Leban 18. Csere: Tóth (libero), Jurdza 11, Kovács-Francesco. Vezetőedző: Tomas Varga.

Békéscsaba: Drpa 26, Vasileva 19, Glemboczki 3, Bodnár 9, Pintér 6, Bagyinka. Csere: Kertész, Molcsányi (liberók), Oliinyk, Aktas 16, Mosher, Szatmári. Vezetőedző: Tóth Gábor.

A szabolcsiak lendületesen kezdtek, majd a csabaiaknak Marta Drpa jó nyitásai után sikerült fordítania. A BRSE növelte előnyét, de a Nyíregyháza nem akart leszakadni. 12:11-es csabai vezetésnél a hazaiak játékosa, Yagmur Karaoglu szerencsétlenül esett és súlyosnak tűnő sérülést szenvedett. A kényszerszünet után visszavette a vezetést a Fatum és három pontot szerzett. A csabaiak mestere, Tóth Gábor időkérése nem segített, így a cserék következtek: a frissen érkező Lia Mosher is bemutatkozhatott. A Nyíregyháza végül 25:18-ra nyerte az első szettet.

A folytatásban Molcsányi Rita is pályára lépett. A BRSE három pontot is szerzett, de a Fatum 11:11-nél egalizált. Egy újabb hazai időkérést követően fej-fej mellett haladtak a csapatok, a szett végén azonban ismét a Nyíregyháza érezhette magát nyeregben.

A harmadik játékrészben az előbb 5:3-as hazai vezetést négy ponttal "hálálta" meg a Békéscsaba, a lányok egészen 8:10-ig kétpontos előnyt tartottak. Ezután egy hétpontos viharsarki sorozatot következett, amit a Fatum már nem tudott behozni: csabai előnnyel zárult a harmadik szett.

Izgalmas adok-kapok alakult ki a negyedik szettben, amelyet folyamatos koncentrált játékával ismét a BRSE vitt el.

A csapatok tehát egyenlő esélyekkel várták a döntő etapot, amelyet végül, kétszettes hátrányból fordítva a Swietelsky-Békéscsaba nyert meg, elhozva ezzel Nyíregyházáról a két pontot.

Forrás: brse.hu

További programok »

FEL