Hazai pályán is kikapott, nehéz helyzetben a BRSE – galériával

2024. március 20. 20:54 | Kovács Dávid

A Swietelsky-Békéscsaba 3–1-es vereséget szenvedett a Kaposvári NRC-től a női röplabda Extraliga elődöntőjének második mérkőzésén, szerda este. A somogyiak sikerükkel egy győzelemre kerültek a finálétól, míg Tóth Gábor együttesének zsinórban háromszor kellene nyernie a döntőbe jutáshoz.

 

SWIETELSKY-BÉKÉSCSABA–KAPOSVÁRI NRC 1:3 (-15, 18, -30, -19)
Extraliga-elődöntő, 2. mérkőzés, Békéscsaba, 800 néző. Vezette: Jámbor, Villás.
BRSE: Kump 6, Strumilo 7, Stepanenko 16, Pintér 12, Aydinogullari, Paskova 18. Csere: Molcsányi (libero), Glemboczki 9, Kotormán 1. Vezetőedző: Tóth Gábor.
KNRC: Vilvert 15, Martin 1, Radnai 3, Szedmák 19, Dias da Silva 19, Santos Hurst 11. Csere: Rády (libero), Godó, Lima 2, Maiorano. Vezetőedző: Vincent Lacombe.

A párharc állása: 2–0 Kaposvár javára.

A Kaposvár magabiztosan nyerte az első mérkőzést, így előnyből várta a csabai találkozót. Mindkét oldalon továbbra is egy-egy center hiányzott, a hazaiaknál Bodnár Dorottya, a KNRC-nél Tóth-Bodovics Hanna nem állt rendelkezésre sérülés miatt.

Nem kezdett rosszul a BRSE, de a vendégek gyorsan reagáltak, kihasználták a hazai gárda gyenge nyitásfogadását és fordítottak. Tóth Gábor viszonylag gyorsan kikérte a második idejét, de csapatán ez és a cserék sem segítettek, az első szettlabdát Dias da Silva értékesítette (15:25).

A térfélcsere után is a Csaba indított jobban, azonban Vincent Lacombe magához hívta játékosait, akik villámgyorsan egyenlítettek három pontos hátrányból (8:8). Feljavult az ötszörös bajnok blokkmunkája, ennek is köszönhetően egypontos hátrányból tizenkét egységnyi előnyt varázsolt Kotormán Réka nyitássorozata mögött (22:10). A Kaposvár ugyan négy szettlabdát még hárított, de Tóth Gábor nyugtató időkérése után az egész mérkőzésen hullámzóan teljesítő Dominika Strumilo révén összejött az egyenlítés (25:18).

A lendület azonban nem maradt meg a folytatásra, a somogyiak ismét magukhoz ragadták a kezdeményezést. Próbált kapaszkodni a BRSE, de hol saját hiba, hol az ellenfél jó megoldása akadályozta a munkát. A hajrá előtt vitatható pontot ítélt a vendégeknek a játékvezető, ez pedig felpörgette a Csabát: hiába jutott három szettlabdához a KNRC, a hazai alakulat mindet hárította, így folytatódott a csata (24:24). Ezt követően öt lehetősége is volt a házigazdának a szett megnyerésére, de egyikkel sem élt. Glemboczki Zóra is hárított egy játszmalabdát, de utána rontott, amivel a Kaposvár vitte el a 37(!) perces harmadik felvonást. Mint később kiderült, ez el is döntötte az összecsapás sorsát (30:32).

A drámai végjáték rányomta a bélyegét a folytatásra, négypontos hátrányban a hazaiak szakvezetője fújt riadót (4:8). A szett közepén sikerült a csabai egyenlítés, de innen megint a somogyiak tudtak elmozdulni, kritikus labdameneteket nyertek, a végén pedig a szerencsét sem nélkülözték. A viharsarkiak egy meccslabdát még hárítottak, azonban Glemboczki rontása véget vetett a csatának (19:25).

A Kaposvár több jó egyéni teljesítményének és kemény csapatmunkának köszönhetően másodszor is nyert az elődöntőben. Folytatás vasárnap ismét a somogyi együttes otthonában, ahol ha nem nyernek a csabaiak, akkor idén a bronzéremért játszhatnak majd.

 

Így látták a vezetőedzők

Tóth Gábor: A mérkőzés fordulópontja az volt, amikor a harmadik etapban többször támadtunk szettlabdánál, de nem tudtuk értékesíteni. Nincs más hátra, mint mindent egy lapra feltéve harcolni vásárnap!

Vincent Lacombe: Készen állunk az ilyen szoros mérkőzésekre és az ehhez hasonló kihívásokra. Nincs vesztenivalónk, örülünk, hogy itt vagyunk, és bár nem voltunk ma olyan jók, a playoffban csak az számít, hogy nyerjünk. A harmadik szett végén megtaláltuk a megoldást és ez volt a kulcs.

 

A Békéscsaba-Kaposvár mérkőzést csütörtökön 21 órától felvételről (ismétlés pénteken 12 órától) is megmutatjuk a 7.Tv-n, valamint visszanézhetik a behir.hu Youtube-csatornáján is!

 

Galéria

 

További programok »

FEL