Röplabda: Elsöprő sikerrel ismét bajnoki döntőben a BRSE - galériával

2022. április 19. 20:57 | Kovács Dávid

A Swietelsky-Békéscsaba a bajnoki elődöntő harmadik mérkőzésén is legyőzte az 1. MCM-Diamant Kaposvár csapatát és bejutott a női röplabda Extraliga döntőjébe! A fináléban a Szent Benedeket legyőző Vasas Óbuda lesz az ellenfél.

Swietelsky-Békéscsaba–1. MCM-Diamant Kaposvár 3:0 (18, 23, 10)
Extraliga-elődöntő, 3. mérkőzés, Békéscsaba, 950 néző. Vezette: Árpás, Halászi
BRSE: Drpa 13, Glemboczki 7, Pekárik 15, Bodnár 7, Kornienko 2, Klisura 9. Csere: Molcsányi, (liberó), Szatmári, Bagyinka. Vezetőedző: Tóth Gábor.
KAPOSVÁR: Grbac 2, Lemmens 11, Bashnakova 9, Wirth 2, Szedmák 6, Matic 7. Csere: Szpin (liberó), Budai 2, Hegyi. Vezetőedző: Vincent Lacombe.

A csabaiak nagypénteki sikerükkel 2-0-s előnyhöz jutottak az elődöntőben, így egy kedd esti győzelemmel bebiztosíthatták finálés szereplésüket. Zólyomi Rebeka meggyógyult, így újra ott volt a keretben, Ema Strunjak talpsérülése miatt továbbra is hiányzott a csapatból.

A kaposváriak nem kezdtek rosszul, egy-egy esetben a háló is segítette a vendégeket, de Bodnár Dorottya és Pekárik Eszter vezetésével fordított a Csaba, négypontos hátrányban Vincent Lacombe időt is kért (16:12). Nikalina Bashnakova kisebb sérülést szenvedett, de tudta folytatni a játékot. A hazaiak nem engedték vissza a szettbe riválisukat, Pekárik juttatta játszmalabdáhot csapatát, majd Glemboczki Zóra juttatta vezetéshez az ötszörös bajnokot (25:18).

 

(Fotó: Kuti István)

(Fotó: Kuti István)

 

A somogyiak nyitottak jobban a térfélcserét követően, de 3:7-ről villámgyorsan egalizált a BRSE. Sőt, egy kiváló rohammal már hétpontos volt a különbség (16:9). A Diamant ekkor sem adta fel, szívós munkával felzárkózott és nyílttá tette a csatát. Tóth Gábor 23:21-nél időt kért, ez pedig segített, ismét Pekárik szerzett fontos pontot. A Kaposvár még kettő lehetőséget hárított, de újra jött a válogatott center és bevitte az utolsó találatot (25:23).

A harmadik szettben nagy lendületet vett a házigazda, a somogyi együttes pedig mintha hitét vesztve tért volna vissza a pályára. Vincent Lacombe 7:1-nél már másodszor kért időt, de ez sem segített, 15:5-nél már tíz pont volt a csapatok között. A hazaiak amellett, hogy eredményesen, felszabadultan is röplabdáztak és szinte percek alatt lezárták a meccset és ezzel a párharcot is (25:10)!

A BRSE 3-0-s összesítéssel nyerte az elődöntőt, csakúgy, mint a Vasas, így egy klasszikus párharc következhet, az alapszakasz két legjobbja vívja a finálét. A bronzéremért a Kaposvár és a Szent Benedek csatázik majd.

A Swietelsky-Békéscsaba - 1. MCM-Diamant Kaposvár mérkőzés szerdán 21 órától felvételről látható a 7.Tv-n!

 

Így látták a vezetőedzők

 

Tóth Gábor: A párharc során egy szettet vesztettünk, remek munkát végzett a csapat, gratulálok nekik! Ha hasonló koncentrációval, szívvel és lélekkel küzdünk a döntőben, akkor reális az esélyünk a végső győzelemre!

Vincent Lacombe: Ez a mérkőzés jól tükrözte az egész párharcot. Olykor tudtuk tartani a lépést a Békéscsabával, amely a játék minden elemében erősebb nálunk, legyen az blokk, nyitás vagy ütés. Ezért tudtak egymás után három mérkőzést nyerni ellenünk. A különbség a harmadik szettben nagyon nagy volt, de ebből tudunk tanulni. Gratulálok ellenfelünknek!

 

Galéria

 

További programok »

FEL