Vízilabda: Sima Vasas-győzelem az Árpád fürdőben

2018. december 15. 14:48 | Kovács Dávid

A tabella a 3. helyén álló Vasas II. fölényes, 18-7-es győzelmet aratott a Swietelsky-Békéscsaba ellen az Árpád fürdőben a vízilabda OB I/B-ben.

A két csapat már találkozott ebben az idényben: a viharsarkiak kemény küzdelemre késztették a fővárosiakat a szezonrajton, az angyalföldiek a hajrában harcolták ki a 7-5-ös diadalt. Most nem volt ilyen szoros a csata... A csabaiak ugyan nem nyitottak rosszul, sőt, az első negyed közepén Mikházi Máté bravúros góljával - a támadóidő utolsó másodpercében elengedett lövéssel - még 3-2-re vezetett a házigazda. A játékrész második felében azonban három vendég találat született (3-5).

A második nyolc perc első felében jobban működött a csabai védelem, de a másik kapu előtt nem jött össze a gólszerzés. A játékrész hajrájában már a Vasas pontosabb volt, így magabiztos előnnyel fordult a tabella 3. helyezettje (3-9).

A térfélcserét követően dr. Szilágyi Kristóf szerezte az első gólt, azonban hat válasz érkezett a fővárosiak részéről. A 38 éves, athéni olimpiai bajnok dr. Steinmetz Ádámot is soraiban tudó vendégek ezzel el is döntötték a mérkőzés sorsát (4-15).

A negyedik negyedben már erőltette meg magát a Vasas, a különbség nem nőtt, de nem is csökkent. A hazaiak csak a négy gólt szerző Ajtai Miklós találatainak és a kiváló gólpasszt kiosztó, 14 esztendős Vidovenyecz Zsombor játékának örülhettek. Az angyalföldieknél Farkas Renátó kivételével minden mezőnyjátékos betalált, ráadásul négyen is három gólig jutottak. A Vasas végül 18-7-re győzött és megerősítette helyét az élmezőnyben.

A bajnokságban most téli szünet következik, a viharsarkiak legközelebb január 26-án ugranak medencébe. Akkor az OSC második csapata lesz az ellenfél, szintén az Árpád fürdőben.

A Békéscsaba-Vasas találkozó góljait megnézhetik a hétfőn 20.20-tól startoló Kezdőkörben, míg a találkozót felvételről szerda este 21 órától mutatjuk meg a 7.Tv-n!

 

További programok »

FEL