Vívás: Dékány Kinga egy tussal kapott ki az olimpia bajnoktól

2020. december 19. 12:43 | Kovács Dávid

Két csabai versenyzőnek is csak egy tus hiányzott a legjobb nyolc közé jutáshoz a vívók budapesti, felnőtt országos bajnokságán, szombaton. Dékány Kinga az olimpiai bajnok Szász-Kovács Emesétől, Gachályi Gréta a BVSC-s Tóth Jázmintól kapott ki.

A női párbajtőrözők versenyében az Alföld Vívó Akadémia mind a négy versenyzője a csoportküzdelmek után már a főtáblán folytathatta a küzdelmeket. Dékány Kinga erőnyerő volt az első körben, majd Demeter Diána legyőzésével jutott a legjobb 32 közé. Ott azonban éppen 15 éves klubtársa, Oláh Lili érkezett ellenfélként, aki két magabiztos sikerrel kezdett a főtáblán. A nyolcaddöntőbe jutásért nem született meglepetés, Dékány 15-10-re nyert - írja a hazai szövetség hivatalos eredménykövető oldala.

A negyeddöntőért már igazán nagy feladat következett, hiszen a riói olimpiai bajnok Szász-Kovács Emese volt az ellenfél. Az utóbbi hetekben sérüléséből felépülő 2017-es bajnok Dékány Kinga nagy csatát vívott a hazai mezőny legjobbjával és csak egyetlen tus döntött a végén. Azt viszont az ötkarikás bajnok adta, így a csabai versenyző búcsúzott.

Az AVA egyik új nagy reménysége, Gachályi Gréta a 64 között az OSC-s Andracsek Emesét, majd a 32-es táblán Gálfalvy Rékát (Vasas) verte meg. A nyolcaddöntőben a BVSC-s Tóth Jázmin ellen szoros csata következett és itt is csak egy találat volt a különbség, de itt sem csabai siker következett. Gachályi 15-14-re kikapott, azonban értékes tapasztalatokat szerezhetett.

Bencsik Anna egy siker után a 32 között búcsúzott, miután sima vereséget szenvedett az esélyesebb Kun Annától.

 

További programok »

FEL