Vívás: Békéscsaba a döntő előtti utolsó állomás

2017. május 13. 08:58 | Kovács Dávid

Országos utánpótlás párbajtőr versenynek ad otthont Békéscsaba ezen a hétvégén. Az Olimpici Grand Prix elnevezésű versenysorozat soros állomásán, a Csaba Kupán négy korosztályban közel hatszáz fiatal vívó csap össze egymással.

A legkisebbek idei versenysorozata októberben, Debrecenben kezdődött, majd Budapesten, Bükfürdőn és Szolnokon keresztül vezetett az út Békéscsabára. A megmérettetésre a korábbi esztendőkhöz hasonlóan ezúttal a hazai mezőny legjobbjai mellett ukrán, szlovák, román és bolgár fiatalok is érkeztek.

– A békéscsabai klub a kezdetektől a rendezők között van. Tizenegyedik alkalommal adhatunk otthont a Csaba Kupának. A legfiatalabbaknak ez a legfontosabb versenysorozata, öt versenyből áll, majd a 6. verseny az országos bajnokság zárja le az évet – fogalmazott Galli Zsolt, az Alföld Vívó Akadémia vezetőedzője.

A szervező klub párbajtőrözőinek jó lehetőség ez arra, hogy hazai páston mutassák meg tudásukat. Az egyesületet több mint húsz vívó képviseli. Apáti Bálint, a csabaiak egyik ifjú reménysége a korábbi fordulókban nem remekelt, így a csabai megmérettetés számára különösen fontos. Most dől el, hogy ott lehet-e majd az országos döntőben. Harangozó Liza számára nagy segítség, hogy hazai pályán versenyezhet, és nem izgul annyira, ilyenkor jobban tud teljesíteni. Keszthelyi Zsombor pénteken még bíróként segít, a verseny utolsó napján azonban már éremesélyesként léphet pástra.

A verseny szombaton és vasárnap folytatódik. A selejtezőket a városi sportcsarnokban, illetve a Gyulai úti vívócsarnokban rendezik, a döntősök mindkét nap 18 órától a belvárosi bevásárlóközpontban csapnak össze.

 

A hírről készült videó anyagunk:

További programok »

FEL