Három napig versengtek az ifjú párbajtőrözők a Csaba Kupán

2023. május 28. 06:37 | Hidvégi Dávid

Három napig versengtek az ifjú párbajtőrözők Békéscsabán, miután a hétvégén az Alföld Vívó Akadémia ismét megrendezte a Csaba Kupát. A már nagy hagyományoknak örvendő megmérettetés egyben emlékverseny is, amellyel a klub tiszteletét fejezi két elhunyt vívómestere, Csetneki István és Hajtman János előtt.

Az Olimpici Grand Prix elnevezésű versenysorozat ötödik állomásának Békéscsaba adott otthont. A megmérettetést immáron tizenhetedik alkalommal rendezték meg a békési megyeszékhelyen. A fiatalok két helyszínen, az Alföld Vívó Akadémián és a Városi Sportcsarnokban mérték össze tudásukat. A megmérettetésre az ország számos pontjáról és külföldről is érkeztek versenyzők.

– Kiskoromban nagyon szerettem a lovagokat, és amikor megtudtam, hogy a városunkban van vívás, azonnal oda szerettem volna menni – mondta Aladics Ábel, a Bajai Vívó Sportegyesület vívója arra a kérdésünkre, hogy miért kezdte el ezt a sportágat.

 

 

A Csaba Kupa versenyen a fiúk és a lányok is négy kategóriában, újonc, törpici, gyermek és serdülő korosztályban csaptak össze egymással. A versenyen több mint 600 fiatal vívó vett részt, köztük helyi sportolók is.

– Legalább nem kell annyit utazni és nagyon sok felkészülésem van ebben az egészben, heti ötszöri edzés – emelte ki Suhajda Péter Márton, az Alföld Vívó Akadémia párbajtőrözője.

Az Olimpici versenysorozat június 17-e és 22-e között zárul a hatodik, balatonfüredi állomással.

– Most mindenki egy kicsit apadtabban nézett ki, mert nem kellett annyit utazni, nem éreztük úgy, hogy van ennek jelentősége pedig rengeteg. Próbáltuk összeszedni magunkat, mostanra sikerült – hangsúlyozta Köles Keve, az Alföld Vívó Akadémia sportolója.

 

 

Medgyesi István tanítványai között sok olyan tehetséges fiatal van, akiken ott rejlik a lehetőség, hogy a nagy elődök nyomdokaiba lépjen.

– A srácok az előző versenyeken magasra tették a lécet, ha az előző két versenyt nézem, hét döntős helyezésünk volt, több győzelem és ezüstérem is összejött. Gondolkodtam rajta, hogy ezt nehéz dolog lenne űberelni, ha ezt meg tudjuk ismételni az nagyon jó lenne – fogalmazott az Alföld Vívó Akadémia edzője.

A verseny lehetőséget nyújt az egyesület és a vívósport ismertségének növelése, a közel 100 fős egyesületi taglétszám további bővítése is a célok között szerepel, amelyeket rendkívül fontosnak tart.

Galéria

További programok »

Sport

FEL