Vívás: Olimpici tizenkettedszer

2017. november 2. 10:51 | behir

A magyar vívósport egyik sikertörténete az Olimpici GP, amely a tizenkettedik évadához érkezett. A párbajtőrvívás utánpótlásának kitűnően működő bázisa több Európa-bajnokságon, világbajnokságon eredményes versenyzőt „termelt” már az elmúlt bő egy évtizedben.

Hosszú lenne a névsor, ezért most csak az azóta már a felnőtt válogatottban is bemutatkozott versenyzőket sorolnánk fel. A női párbajtőr csapatot erősíti Várnai Vivien, Kun Anna, az Alföld Vívó Akadémia büszkesége, Szabó Réka, a férfi csapatban pedig Siklósi Gergely, Bányai Zsombor és Berta Dániel mutatkozott már be.

Ez az idény is Hajdúhadházon kezdődött. A pénteki versenynapon a gyerek korosztály kezdett, itt a klub két versenyzője is döntőbe jutott, Oláh Lili és Krnács Tamás egyaránt hatodik lett. Emellett dicséret illeti Harangozó Lizát is tizenharmadik helyéért.

Szombaton az újoncok léptek pástra, Oláh Lili az idősebbek között is beverekedte magát a döntőbe, ezúttal nyolcadik helyezést ért el. Hajszállal maradt le Bencsik Anna a nyolcas döntőről, ő a kilencedik helyet szerezte meg.

 

Forrás: Alföld Vívó Akadémia

 

További programok »

Sport

Pantovic meglepte az MTK-t – Döntetlen a listavezető otthonában

A Békéscsaba 1912 Előre labdarúgó csapata kiválóan játszott az első félidőben a listavezető MTK otthonában. A találkozó első játékrészében Nikola Pantovic nullszögből talált be a fővárosiak kapujába, de a második félidő elején rögtön egyenlítettek a hazaiak, így a szép találat csak egy döntetlenre volt elegendő.
2020. február 16. 20:29
FEL