Vívás: Oláh Lili remekelt a békéscsabai olimpicin

2019. május 13. 12:05 | behir

A magyar mellett hét nemzet sportolói színesítették a palettát a 13. alkalommal megrendezett békéscsabai olimpici versenyen, mely a klub a fiatalon elhunyt edzőjére emlékezve a Csetneki István Emlékverseny nevet kapta. A három nap alatt közel nyolcszáz ifjú vívó népesítette be a városi sportcsarnok és a vívóterem pástjait.

 

 

Remekül szerepeltek a hazai vívók, pénteken Hrabovszki Bálint a gyerek korosztályban élete legjobb eredményét elérve a hetedik helyen végzett - írja a csabai klub beszámolója. Az újoncoknál Oláh Lili remekelt, magabiztos győzelmekkel jutott be a nyolcas döntőbe, ahol a Vasas versenyzője, Fábián Kamilla várta. A csabai párbajtőröző hamar megtalálta a győzelemhez vezető utat (15-7). A verseny nagy esélyese, az MTK-s Wimmer következett. Sokáig fej-fej mellett haladtak, de végül az esélyesebb fővárosi felülkerekedett. Oláh minden dicséretet megérdemel, ebben az idényben ez a harmadik hely volt a legjobb eredménye. A fiúknál Tóth Marcell szerepelt a legjobban, a tőrről nem régen párbajtőrre váltó versenyző 25. lett.

A serdülők versenyén a szintén nemrég fegyvernemet váltó Lenkefi Soma szerepelt a legjobban, nagyarányú győzelmekkel jutott be a tizenhat közé, ahol a tapasztaltabb, esélyesebb balatoni Fekete megállította menetelését, így a 15. helyezen zárt, ami igencsak biztató a jövőre nézve.

A lányoknál ebben a korosztályban is Oláh Lili szerepelt a legjobban, 17. lett.

A legkisebbeknél a lányok vitték a prímet. Karadi Janka élete első versenyén 16. helyével szép eredményt ért el, s dicséretes Juhász Hanna 32. helyezése is.

 

További programok »

FEL