Vívás: Petrovszki Áron hazai páston is aranyérmet szerzett

2022. május 17. 13:40 | behir.hu

Újra teljes értékű olimpici versenynek adhatott otthont Békéscsaba. A hazai versenyzők mellett Romániából, Ukrajnából és Ausztriából is érkeztek ifjú tehetségek a békési megyeszékhelyre, ahol tizenhatodik alkalommal rendezhették meg az Olimpici GP elnevezésű, nagyszabású versenyt.

A közel hatszáz versenyző a városi sportcsarnokban és a vívócsarnokban felszerelt pástokon mérte össze tudását – írja a csabai klub beszámolója. A pénteki versenynapon a gyermek korosztály kezdte a hosszú hétvégét. A fiúk (70 vívó) mezőnyében ott volt az Alföld Vívó Akadémia ifjú tehetsége, Petrovszki Áron is. A veretlen csoportkör után izgalommentes csörtékkel haladt előre, a legszorosabb eredménye egy 10-4-es győzelem volt. Újra bebizonyította, hogy ő a korosztály legjobbja. Csarnai Roland 20., Suhajda Péter 23., Köles Keve 29., Szelezsán Martin 32. lett.

 

Petrovszki Áron (Fotó: Alföld Vívó Akadémia)

Petrovszki Áron (Fotó: Alföld Vívó Akadémia)

 

A lányok (58 vívó) versenyén Pataki Anna szerepelt legjobban a csabai klub üdvöskéi közül. Küzdelmes asszókat vívott, kétszer is egyetlen találat döntött a javára. A nyolcas döntőben aztán az ukrán Spyridynova jobbnak bizonyult nála. Az AVA másik két tehetsége, Juhász Hanna és Somogyi Alíz egymással találta szembe magát, ezúttal utóbbi győzött. Somogyi a döntőhöz is közel állt, egyetlen találattal kapott ki pécsi ellenfelétől, így a 13. helyen zárta a versenyt. Juhász 19. lett.

Az újonc fiúk (94 vívó) között is szerencsét próbált Petrovszki Áron, aki itt is remekül helytállt, a döntőig menetelt, ahol szoros asszóban kapott ki, így végül a nyolcadik helyet szerezte meg.

A lányoknál (84 vívó) a remek formába lendült Pataki Anna szerepelt a legjobban. A tizenhatos táblán újra előző napi legyőzőjével találkozott, az ukrán Spyridynova most is legyőzte őt, így végül a 12. pozícióban zárt, Juhász Hanna 22. lett.

 

Pataki Anna  (Fotó: Alföld Vívó Akadémia)

Pataki Anna (Fotó: Alföld Vívó Akadémia)

 

A törpici fiúk versenyében (47 vívó) Balázs Dávid szerepelt a legjobban, 28. lett.

Vasárnap a serdülők népesítették be a pástokat. Ebben a korosztályban Juhász Hanna vívott a legügyesebben. Magabiztos győzelmekkel jutott be a legjobb 16 közé, ami a két évvel idősebbek között remek eredménynek számít. A döntőbe jutás is közel volt, de három találattal a Vasas versenyzője, Rónaszéki győzött. Juhász így a 11. helyen végzett.

A törpici lányok (40 vívó) között is született szép eredmény, Új-Mag Emma, élete első versenyén a 17. helyet szerezte meg.

 

További programok »

Sport

FEL