Vívás: Gachályi Gréta remekelt Udinében

2022. január 11. 12:47 | Kovács Dávid

Az Alföld Vívó Akadémia párbajtőrözője 10. helyen végzett élete második nemzetközi junior (U-20) világkupa versenyén, Olaszországban.

Gachályi Gréta rendkívül erős, 154 főt számláló mezőnyben kiválóan kezdett, hiszen veretlenül végzett a csoportjában - írja a csabai klub beszámolója. Remeklésének köszönhetően máris a 64-es táblán találta magát, ahol első ellenfele az ukrán Memdzhanova volt. A csabaiak ifjú tehetsége azonnal magához ragadta a kezdeményezést és szép találatokkal, magabiztosan győzött (15-6). Következő ellenfele a világranglista 28. helyezettje, az olasz Maccagno volt, aki jól kezdett, de a csabai versenyző 4-2-es hátrányban megérezte a ritmust, kiegyenlített, majd a vezetést is átvette. A hazai pályán versenyző ellenfele keményen harcolt, de nem volt ellenszere a csabai fiatal gyönyörű találataira, így magyar győzelem született (15-10). A nyolcas döntőbe jutásért a svéd Fransson következett, aki ezen a napon jobbnak bizonyult (10-15).

Galli Zsolt 15 éves versenyzője a bravúrnak számító 10. helyen végzett, hiszen mindezt a 20 évesek világkupáján érte el. Ennek köszönhetően az utolsó válogató verseny előtt biztos lehet, hogy a kadet korosztály világversenyein részt vehet, hiszen stabilizálta második helyét a ranglistán. Erre még a juniorok között is van esélye, itt jelenleg a negyedik, még éppen válogatottságot érő helyen áll. A válogatás a februári kijevi világkupán zárul.

Gachályi Grétával a közelmúltban a felnőtt országos bajnokságon megszerzett bronzérme kapcsán beszélgettünk.

További programok »

Sport

FEL