Vívás: Gachályi Gréta 17. lett Belgrádban

2022. október 25. 13:23 | behir.hu

A szerb fővárosban folytatódott a kadet korú vívók Európai Körverseny sorozata. Az Alföld Vívó Akadémia korosztályos Európa-bajnok versenyzője, Gachályi Gréta egyéniben a legjobb 32 között kapott ki, a csapattal pedig a nyolcaddöntőig jutott.

A csapatversenyen (38 csapat) a magyar együttes a spanyolokkal kezdett és érvényesítve a papírformát 45-15-re nyert. A következő ellenfél az Egyesült Államok hármas számú egysége volt. Rendkívül kiélezett, nagy csata alakult ki. A tengerentúliak már nyolc találattal is vezettek, amikor az utolsó előtti párban Gachályi Gréta csodát tett: kilenc találattal győzte le ellenfelét, így az utolsó asszó előtt egyetlen találattal a mieinknél volt az előny. Az ellenfél befejező embere azonban először kiegyenlített, majd a hosszabbításban a győztes találatot is bevitte. A lányok szomorúan vették tudomásul, hogy ezúttal nem állhatnak fel a dobogóra. A görögök legyőzése csalódottan sem okozott gondot, de a legerősebb spanyol csapat egyetlen találattal felül múlta a magyar csapatot. Végül a törökök második csapatát legyőzve a tizenegyedik helyen kötött ki válogatottunk, a tanulság leszűrése után a decemberi németországi fordulón lehet javítani.

Az egyéni versenyen 171 hölgy ragadott párbajtőrt. Gachályi Gréta kiválóan kezdett, a csoportkört hibátlanul, remek találataránnyal zárta. A 128-as táblán a török Karavadut gyorsan kapitulált (15-4), az ukrán Dmytruk viszont már nagy küzdelemre késztette Galli Zsolt versenyzőjét (15-13). A következő körben a bolgár Suchkovát viszontmár nem sikerült legyőzni, így Gachályi Gréta végül a 17. helyen végzett (13-15).

 

További programok »

Sport

Cirkuszban is bombasztikus teljesítmény – ilyenek a csabai légtornászok

Az ALEhopp AirBorn CircusFest egy légtorna verseny, melyet a Richter Safari Park területén található cirkuszsátorban rendeztek meg hétvégén, immár másodjára. Szombatról egy, vasárnapról három aranyat hoztak a Sportolj Békés Megye SE lég-lányai, de a többi színesfém is helyet kapott a nyakakban.
2024. június 17. 16:08
FEL