Visszavágna a Magyar Kupa fiaskó miatt a Békéscsabai Előre NKSE

2021. március 23. 13:56 | Papp Ádám Sándor

A 10. helyezett Érd otthonában folytatja a női kézilabda NB I küzdelmeit a Békéscsabai Előre NKSE. A csabai lányok újabb bajnoki pontok reményében utaznak szerdán riválisukhoz.

A két együttes legutóbb február 16-án találkozott egymással, a Magyar Kupa 4. fordulójában. A mérkőzés 34:28-as érdi győzelemmel ért véget. A Békéscsabai Előre NKSE vezetőedzője szerint kulcsfontosságú lesz a bajnoki meccsen az, hogy mennyire áll össze a védekezésük.

– Szerintem ugyanaz lehet a kulcs szerdán, mint a Szombathely ellen: a védekezésünk és a kapusteljesítményünk. Ha hozzuk azt a szintet, akkor sikeresek lehetünk az érdiek ellen, illetve ha azt a küzdőszellemet és akaraterőt visszük fel a pályára, akkor győzhetünk Érden – emelte ki Vida Gergő.

Az érdiek a tabella 10. helyén állnak 10 megszerzett ponttal, míg az Előre NKSE továbbra is sereghajtó. Török Fanni elmondta: a Szombathely elleni győzelmük után bízik a további sikeres szereplésben.

– A fő hangsúly a védekezésen lesz. A legutóbbi győztes meccsünkből kiindulva kell ugyanazt a védekezést produkálnunk. Támadásban a hibáinkat kell csökkenteni és kijavítani. Amennyiben ez a kettő fő dolog meglesz, úgy gondolom, hogy egy nagyon jó mérkőzést tudunk játszani az Érd ellen. Szoros találkozóra számítok, de mindenképpen arra fogunk koncentrálni, hogy elhozzuk a két pontot – hangsúlyozta a csabaiak játékosa.

Az Érd – Békéscsabai Előre NKSE bajnoki mérkőzés szerdán 16 órától kezdődik.

További programok »

FEL