Érden folytatja a Magyar Kupa küzdelmeit a Békéscsabai Előre NKSE

2021. február 16. 13:39 | Papp Ádám Sándor

Az Érd ellen folytatja a Magyar Kupa küzdelmeit a Békéscsabai Előre NKSE együttese kedden. A csabai kézilabdázók a sorozat előző fordulójában a Tápiószele együttesét múlták felül 39-25-re.

Több, mint kéthetes kényszer szünetet követően szerepel ismét tétmérkőzésen a Békéscsabai Előre NKSE együttese. A csabai lányok legutóbb január végén léptek pályára az Alba Fehérvár otthonában, amikor 35:28-as vereséget szenvedtek. Azt követően a klubnál ismét felütötte a fejét a koronavírus, így a játékosok és a stábtagok kénytelenek voltak karanténba vonulni. A Békéscsaba Érd és Szombathely elleni mérkőzése elmaradt, így az együttes kedden a Magyar Kupa negyedik körében az Érd otthonában lép újra pályára.

– Nemrég jöttünk ki a karanténból, folyamatosan edzünk. Remélem, hogy szoros mérkőzést játszunk majd, amiből mi jövünk ki jobban – emelte ki Iván Emese.

A lila-fehérek a sorozat előző fordulójában a Tápiószele ellen nyertek 39-25-re. Az Érd a harmadik fordulóban a másodosztályú Hajdúnánást búcsúztatta. A csabaiak keddi ellenfele a bajnokságban is jól szerepel: a Kisvárdát egy góllal, míg az Alba Fehérvárt öt találattal múlta felül az elmúlt hetekben.

– Az Érd legutóbb megnyert egy nagyon fontos mérkőzést a bajnokságban a Kisvárda ellen. Ez bravúrnak könyvelhető el, hiszen a Kisvárda egy erősebb játékosállománnyal rendelkező csapat, amelyet sikerült legyőzniük. Az Érd együttesét erősíti a békéscsabai Walfisch Mercédesz, aki 10 góllal terhelte meg a Kisvárda kapuját. Mindenképpen az ő semlegesítése lesz a legfontosabb feladatunk – fogalmazott Vida Gergő vezetőedző.

Az Érd-Békéscsabai Előre NKSE Magyar Kupa mérkőzés kedden 16 órától kezdődik.

További programok »

FEL