Kézilabda: a csabai lányok pontokért mennek Fehérvárra

2021. január 26. 16:20 | Papp Ádám Sándor

Az Alba Fehérvár otthonában folytatja bajnoki szereplését a Békéscsabai Előre NKSE. A székesfehérvári együttes a 9. helyet foglalja el a női kézilabda NB I-ben, míg a viharsarki együttes továbbra is szerzett pont nélkül az utolsó, 14. pozíciót foglalja el.

A csabai lányok legutóbb január 21-én léptek pályára, amikor az NB II déli csoportjában szereplő Tápiószele otthonában szerepeltek. Vida Gergő együttese a Magyar Kupa mérkőzést 39:25-re nyerte meg, amellyel megszerezte első győzelmét a 2020/21-es szezonban és megtörte a közel 1 évig tartó vereségsorozatát. A Békéscsabai Előre NKSE szerdán ismét a hazai pontvadászatban szerepel, amikor az Alba Fehérvár otthonába látogat.

– Szoros találkozóra számítok, a fehérvári együttesnek jó kapusai vannak és gyors szélsői. Amennyiben támadáskor csökkenteni tudjuk a technikai hibáinkat és a lerohanás gólokat, akkor garantált a győzelem – mondta a Békéscsabai Előre NKSE játékosa, Giricz Laura.

A két csapat legutóbb 14 hónapja, még 2019. november november 15-én találkozott egymással, a mérkőzés a Fejér megyeiek 28:25-ös győzelmével zárult. Az Alba Fehérvár együttese a 2020/21-es szezonban 10 mérkőzéséből hármat tudott győzelemmel zárni és jelenleg a tabella 9. helyét foglalja el.

– Az ellenfelünk jó játékerőt képvisel és jó formában zárta a 2020-as évet, hiszen sikerült győznie Kisvárdán egy bravúros mérkőzésen. A múlt hétvégén azonban ismét összecsaptak a csapatok és alulmaradtak két góllal. A Fehérvárnál nagyon jó az egyvelege a rutinos és fiatal játékosoknak, úgyhogy mindenképpen kemény mérkőzésre számítok – emelte ki a Békéscsabai Előre NKSE vezetőedzője.

A viharsarki együttesnél jelenleg 5 sportoló küzd a koronavírussal, mindannyian otthonukban gyógyulnak, de játékukra egy ideig biztosan nem számíthat Vida Gergő.

Az Alba Fehérvár – Békéscsaba bajnoki találkozó szerdán 18 órától kezdődik a Székesfehérvári KÖFÉM Sportcsarnokban.

További programok »

FEL