Visszatekintő: Gregor László képviselő, 7. választókerület – Hajrá Békéscsaba

2024. április 16. 14:00 | behir.hu

Öt évvel ezelőtt, 2019. október 13-án volt az előző önkormányzati választás, amikor arról döntöttünk, hogy a 2019–2024-es ciklusban kikre bízzuk a város vezetését. Most arra kértük a békéscsabai képviselő-testület tagjait, foglalják össze az ebben a ciklusban végzett önkormányzati munkájukat. Az alábbiakban Gregor László beszámolóját olvashatják.

A Hajrá Békéscsaba képviselőjeként az elmúlt öt évben sokat dolgoztam azért, hogy közvetlen lakókörnyezetünk az élet valamennyi területén fejlődjön. A ciklus alatt nagyon sok minden történt velünk. Hosszan sorolhatnánk mindazokat a fejlesztéseket, amelyeket ez idő alatt a lakók visszajelzései, javaslatai alapján közösen értünk el.

Befejeződött a csabai piacberuházás. A régi, elavult piaci infrastruktúrát felváltotta egy modern vásárcsarnok. Új elárusító helyek, parkolóhelyek, kerékpártárolók és rendezett zöldfelületek várják ott a csabaiakat. A zöld szemlélet jegyében, a piac fejlesztése kapcsán ötször annyi fát ültet el az önkormányzat az új vásárcsarnok területére, mint amennyit a beruházás miatt ki kellett vágni, így ma már sokkal zöldebb környezet fogadja a piacra látogató vásárlókat.

Az önkormányzat mindig nagy hangsúlyt fektetett az egészségügyi alapellátás fejlesztésére. A Jaminai Egészségház és a gerlai orvosi rendelő után, 2022-ben a Kazinczy utcai orvosi rendelő is megújult.

Fontos számomra a közvetlen kapcsolattartás a lakókkal, ezért lehetőségeimhez mérten igyekszem részt venni a körzet intézményei és a civil szervezetek által szervezett rendezvényeken. Itt lehetőségem van személyesen, kötetlenül is beszélgetni a körzet lakóival, akik megosztják velem kéréseiket és javaslataikat.

 

 

A jelzésekből kiderült, hogy a zöldterületi parkolás okozta az egyik legnagyobb gondot, erre érkezett hozzám a legtöbb panasz. Képviselőtársaimmal erre a problémára sikerült megoldást találni. A KRESZ-táblák kihelyezése és a közösségi együttélés alapvető szabályairól szóló önkormányzati rendelet módosítása lehetővé teszi, hogy idén áprilistól a város felléphessen a kezelt zöldterületen parkoló gépkocsivezetők ellen. Itt megjegyezném, hogy az önkormányzat az elmúlt években több helyen is bővítette a parkolóhelyek számát. A piacnál például egy új három szintes, 292 férőhelyes parkolóház kínál megoldást a parkolási nehézségekre.

Minden idők legjelentősebb békéscsabai járda- és úthálózat-fejlesztése révén megújult a járdaburkolat például a Munkácsy téren. Sokak örömére intézkedtem a Munkácsy téri és a Tolnai utca mögötti sportpálya javításáról, fekvőrendőr kihelyezéséről a Hunyadi téren, illetve kerékpártárolók és padok javításáról és kihelyezéséről például a Kazinczy és az Őr utcákon.

Felidézve, hogy milyen célokat szem előtt tartva, milyen értékek mentén indultunk el együtt, és hova jutottunk el öt esztendő alatt, úgy hiszem közös céljainkat csak együtt, gondos, szorgalmas és alázatos munkával valósíthatjuk meg a jövőben.

Gregor László önkormányzati képviselő

 

Galéria

 

További programok »

FEL