Visszatekintő: Csányi Illés képviselő, 3. választókerület – Hajrá Békéscsaba

2024. április 14. 16:15 | behir.hu

Öt évvel ezelőtt, 2019. október 13-án volt az előző önkormányzati választás, amikor arról döntöttünk, hogy a 2019–2024-es ciklusban kikre bízzuk a város vezetését. Most arra kértük a békéscsabai képviselő-testület tagjait, foglalják össze az ebben a ciklusban végzett önkormányzati munkájukat. Az alábbiakban Csányi Illés beszámolóját olvashatják.

2019 október óta a Hajrá Békéscsaba képviselőjeként, bizottsági elnökként és a Településrészi Önkormányzat tagjaként szorgalmas és alázatos munkával segítem elő a 3. számú választó kerület fejlődését. Szeretem a körzetemet! Szeretek itt élni, szívügyem, hogy a lakókörnyezetünk még rendezettebbé és gondozottabbá váljon. Az utóbbi időszakban megfigyelhető, hogy jelentős fejlődésen ment át ez a városrész is. Napról-napra több fiatal család dönt úgy, hogy ebben a nyugodt, biztonságos városrészben szeretné leélni az életét.

Az elmúlt években számos visszajelzést kaptam a lakóktól, melyek megerősítettek abban, hogy a gondos és szorgalmas munka meghozza gyümölcsét. Szívesen veszem, amikor a körzetben élők személyesen is felkeresnek fogadóóráimon, vagy lakossági fórumaimon, ahol kötetlenül mondhatják el a körzetet érintő észrevételeiket, javaslataikat.

Eredményes ciklust zárhatunk a körzetemben és a városban, hiszen olyan fejlesztések valósultak meg, amelyekre már régóta vártunk.

 

 

Fontos a környéken élők biztonsága, ezért kezdeményeztem és még idén elkészül a gyalogátkelőhely a Körte soron. A lakók kérésére intézkedtem forgalomlassító bordák kihelyezéséről például a Jácint utcában, illetve a Diófás utcában. Képviselőtársaimmal tavaly kezdeményeztük egy okos zebra létesítését a Lencsési út egyik legforgalmasabb gyalogátkelőhelyén. A közeljövőben más helyszíneken is megvizsgáljuk ennek a lehetőségét.

Mindenidők legjelentősebb békéscsabai járda- és úthálózat-fejlesztése sokat javított a helyzeten. A beruházásnak köszönhetően szilárd burkolatot kapott többek között a Keleti kertek, Borjúrét valamint Kastélyszőlők több utcája, továbbá megvalósult az Ormay sor leburkolása 750 méter hosszan, a vasúti átjáró és a Szikfű utca között.

A Lencsési posta bezárása óta kerestük a megoldást az újranyitásra. Hosszú tárgyalási folyamatok után, mára szerződéskötés előtti helyzetbe került a vállalkozó. Bízom benne, hogy belátható időn belül lehetségessé válik a postai szolgáltatások biztosítása a Lencsési lakótelepen élők számára.

Rendszeresen részt veszek az Élővíz-csatorna partjának megtisztításában a Lencsési lakótelep és Vesze szakaszon, lehetőségeimhez mérten támogatom a Fényesen és a Lencsési lakótelepen megrendezett rendezvényeket.

Öt évvel ezelőtt elindultunk egy közös úton, és ma kimondhatjuk, hogy a Lencsési lakótelep, a Keleti kertek, a Borjúréti kertek, a Kastélyszőlők és Fényes egy olyan fejlődő városrész, ahol egyre jobb élni. Bízom benne, hogy továbbra is együtt dolgozhatunk a városrész fejlődése, közös jövőnk érdekében.

Csányi Illés önkormányzati képviselő

Galéria

További programok »

FEL