Visszatekintő: Ádám Pál képviselő, 12. választókerület – Hajrá Békéscsaba

2024. április 17. 15:00 | behir.hu

Öt évvel ezelőtt, 2019. október 13-án volt az előző önkormányzati választás, amikor arról döntöttünk, hogy a 2019–2024-es ciklusban kikre bízzuk a város vezetését. Most arra kértük a békéscsabai képviselő-testület tagjait, foglalják össze az ebben a ciklusban végzett önkormányzati munkájukat. Az alábbiakban Ádám Pál beszámolóját olvashatják.

Az elmúlt öt esztendőben jelentős eredményeket, látványos változásokat értünk el a 12. számú választókerületben. Szemmel láthatóan nőtt Jamina és a Kenderföldek városrész népszerűsége, egyre többen döntenek úgy, hogy ebben a városrészben alapítnak családot.

A Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság elnökeként és a Jamiani Településrészi Önkormányzat tagjaként aktívan részt veszek a városrészt érintő fontos kérdések megtárgyalásában.

Elkötelezett vagyok abban, hogy tovább javuljon a Kenderföldeken élők életminősége. Az elmúlt években többet fejlődött a Kenderföldek kommunális infrastruktúrája, mint az elmúlt húsz évben. Aktív közreműködésemmel valósult meg Kenderföldek ivóvíz-hálózatának megtervezése, majd a hálózat kiépítésének elindítása. Mára elérhető az ivóvíz-hálózat többek között a Kígyósi úton, a Fonó, a Lajta és a Rokka utcákban is. Fontos az is, hogy kerékpárforgalmi létesítmény épült a belváros a Kerekegyházi út és Szabadkígyós között.

Fogadóóráimon rendszeresen érkezett panasz a körzet útjainak, illetve járdáinak állapotával kapcsolatban, mára sok utcában történt jelentős előrelépés ezek állapotát illetően.

 

 

2022 decemberéig a Kormány támogatásából megvalósult Békéscsaba történetének legkiterjedtebb járda- és úthálózat-fejlesztése, melynek keretében szilárd burkolatot kapott többek mellett a Fürj utca, a Kereki út és a Tégla sor is. Megújult a járda burkolata az Asztalos és a Lajta utca egyes szakaszain. Mindemellett számos külterületi földes út kátyúzása is megtörtént. 

Sokat lobbiztam és tárgyaltam annak érdekében, hogy a 2022 őszén egyik napról a másikra bezárt jaminai posta újranyisson. Tárgyalásaim eredményesek voltak. 2024. április 5-én megnyitotta kapuit Erzsébethely lakói számára a Leveles tészta, amely a postai szolgáltatások mellett finom pékárukkal is várja vevőit. 

 

 

Nagy Ferenc képviselőtársammal összefogva, közös célként tűztük ki a jaminai körforgalom rendezettebbé tételét. Az előkészítő, tervező és engedélyeztetési munkákat követően 2023 végére elkészült a Jamina felirat az Orosházi úti körforgalomban. A lakók visszajelzéseiből kitűnik, hogy elnyerte a tetszésüket a megújult körforgalom.

Az elmúlt öt év szorgalmas, alázatos munkája megmutatta, hogy együtt el tudjuk érni a közösen kitűzött céljainkat. Továbbra is azért fogok dolgozni, hogy ez a pozitív tendencia folytatódjon, a városrész fejlődési pályán maradjon, és egyre több család itt képzelje el jövőjét.  

Ádám Pál önkormányzati képviselő

 

Galéria

 

További programok »

FEL