Virtuális Csaba kártya – mobilalkalmazás teszi kényelmesebbé a csabaiak életét

2020. szeptember 30. 14:23 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Az elmúlt négy év alatt 12 ezer békéscsabai igényelt Csaba kártyát. A szolgáltatással jelenleg több mint 130 vállalkozásnál lehet kedvezményesen vásárolni, 2019 óta pedig a rendszer pontgyűjtési lehetőséggel bővült. Nemrég befejeződött a kártyához kapcsolódó mobil alkalmazás fejlesztése, amellyel például az aktuális tömegközlekedési menetrendekre vagy a legközelebbi életmentő eszközre is rá lehet keresni.

A Csaba kártya alkalmazás mind Androidos, mind iOS-es okostelefonra ingyenesen telepíthető. Az online szolgáltatás néhány kattintással bárki számára elérhető. Amellett, hogy az applikáció megmutatja a több mint 130 kártyaelfogadó-helyet, számos közérdekű információt is tartalmaz.

– Többek között a vonat- és autóbusz-menetrendi információk, a közkifolyók és a nyilvános mosdók címei, a közterületi hibabejelentő, az orvosi ügyelet legfontosabb jellemzői is elérhetőek. Emellett a taxiállomások telefonszámai is lekérhetőek és akár taxit is lehet rendelni az alkalmazáson belül. Emellett van a parkolást elősegítő menüpont is. Nagyon egyszerű a szolgáltatásokat igénybe venni a Csaba kártya applikáción keresztül az okostelefonjainkon – emelte ki Szarvas Péter.

 

Gyorsabb, egyszerűbb a hozzáférés

 

Vannak olyan menüpontok, amelyek információt tartalmaznak, és vannak olyanok, amelyekkel a gyakorlatban is hozzáférünk szolgáltatásokhoz. Ez utóbbiak lehetővé teszik a mobil jegyvásárlást a tömegközlekedési járművekre, a közterületi hibák azonnali bejelentését vagy éppen a parkolási díj sms-ben történő gyors rendezését is.

Az alkalmazás a Csaba kártya pontgyűjtő rendszerét is könnyen nyomon követhetővé tette. A városmarketing csoport továbbra is nyitott az applikáció fejlesztésével kapcsolatos lakossági észrevételekre.

– Az elmúlt időszakban jelentős igény mutatkozott arra, hogy egy pontgyűjtő rendszert tegyünk mögé, kvázi hűségpontgyűjtésre van lehetőség. Illetve elkezdtünk kialakítani egy mobiltelefonos applikációt. Ez jelentősen megkönnyíti a hűségpont-gyűjtőrendszert is. Ekkor döntöttünk úgy, hogy további városi funkciókkal töltjük föl ezt az applikációt – mondta el Sznyida László, a kulturális és városmarketig csoport vezetője.

A szeptemberi közgyűlés arról döntött, hogy annak, aki online igényli a kártyát, postán is kézbesítik a plasztik lapot, valamint az eddigiekkel szemben nem kell fizetni az elveszett vagy ellopott kártya pótlásáért. Ezentúl pedig csak 16 év feletti lakos kaphat Csaba kártyát.

Mobilalkalmazás teszi kényelmesebbé a csabaiak életét Fotó: Kugyelka Attila

 

 

További programok »

Itthon

Gyula és Békés vármegye a díszvendége a csütörtökön kezdődő Utazás Kiállításnak

Csütörtöktől vasárnapig rendezik meg a 46. Utazás Kiállítást a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. Idén a rendezvény díszvendége Gyula, a történelmi fürdőváros, valamint Békés vármegye. A sikeres szereplés érdekében a jelentős turisztikai vonzerővel bíró települések részvételével tavaly év végén munkacsoport is alakult.
2024. február 20. 16:47
FEL