Pro és kontra: egy éves a Csaba kártya

2017. január 20. 09:03 | Laczkó Viktória

Egy év alatt kilencezer-hátszáz békéscsabai váltotta ki a Csaba kártyát. Az elfogadóhelyek listája folyamatosan bővül, jelenleg 123 vállalat kínál kisebb-nagyobb mértékű kedvezményt. Békéscsaba polgármestere szerint az, hogy ennyien igényelték a kártyát, azt mutatja, hogy népszerű a lehetőség. A vállalkozók eltérő tapasztalatokkal rendelkeznek, van olyan hely, ahol alig-alig, és van olyan is, ahol minden harmadik ember felmutatja a kártyát.

Az önkormányzat által üzemeltetett rendszer tavaly január 11-én indult azzal a céllal, hogy a csabaiak kedvezményesen tudják igénybe venni a szolgáltatásokat, növeljék a helyiek identitástudatát, valamint a vállalkozók számára forgalmnövekedést eredményezzen.

Balogh Tamás, a Jetty Choco üzletvezetője kérdésünkre úgy fogalmazott: a kártya ötlete jó, de még gyerekcipőben jár a projekt. Mint mondja, náluk kevesen élnek a lehetőséggel. 

- Tapasztalatom alapján nem sűrűn, két-háromhavonta szeretné egy-két vásárló használni a Csaba kártyáját. Különböző akcióink vannak, hétfői és szerdai napokon 5-10 százalék közötti kedvezményt adnunk.

A Cafe Frei-ben november óta fogadják el a kártyát. Az egyik munkatárs szerint bár a vendégek gyakran felmutatják a kártyájukat, nem hozott forgalomnövekedést a lehetőség. Több szolgáltatót megkeresve azt a választ kaptuk, hogy az eddigi tapasztalatok alapján elenyésző a kártyát használók köre.

 

Ügyes ötletek kellenek

Szarvas Péter szerint ahhoz, hogy egy vállalkozás előnyt kovácsoljon magának a kártya felhasználásával, ügyes ötleteket kell kitalálnia. Békéscsaba polgármestere úgy véli, a program népszerűségét mutatja, hogy kilencezer-hétszázan váltották ki a kártyát, de természetesen lehet még fejleszteni. A város ezt felvállalja - tette hozzá a városvezető, aki azt is elmondta, idén is tesznek lépéseket azért, hogy rámutassanak a rendszer előnyeire.

– A rendszer az elvártaknak megfelelően működik, és fontos, hogy a vállalkozások folyamatosan figyeljék, próbáljanak saját maguk is ötleteket is kitalálni, ha szükséges, kérjék a mi segítségünket, ötletünket, de a polgármesteri hivatal munkatársainak lesznek még ötletei, hogy a sikerességét erősítsük a rendszernek – közölte a polgármester. Hozzátette: idén tavasszal közgyűlés elé viszik a kártya továbbfejlesztésének lehetőségeit.

A Csaba kártyát igényelni a városháza belső udvarán lehet. 

További programok »

FEL