Videós útmutatással kaptak otthoni edzéstervet a BRSE játékosai

2020. március 26. 16:10 | Hidvégi Dávid

Otthon tartják formában magukat a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület utánpótlás játékosai. A klub a koronavírus okozta veszélyhelyzet miatt felfüggesztette a csoportos edzéseit, de a röplabdázok nem álltak le. A BRSE edzői összeállítottak egy központilag ajánlott edzésprogramot a játékosoknak.

A Magyar Röplabda Szövetség május 15-ig felfüggesztette a felnőtt és az utánpótlás bajnokságokat. A Békéscsabai Röplabda SE a szövetség döntése és a koronavírus veszélyhelyzet miatt határozatlan időre szünetelteti a csoportos az edzéseit. A játékosoknak így otthon, önállóan kell formában tartaniuk magukat. A sportolók ugyan kaptak egyéni programot az edzőiktől, de nagyban befolyásolja a felkészülésüket az, hogy szakemberek és társak nélkül kell edzeniük.

– Ez szerintem az egész csapatnak megterhelő, de mivel már egy kicsit érettebbek vagyunk, így a körülmények ellenére is tudjuk követni az edzésprogramot. Nehéz a csapat nélkül, a kapcsolatot igyekszünk tartani – részletezte az U15-ös csapat játékosa, Tuska Brigitta.

 

Nagy Attila (b), Tuska Brigitta, Nánási Zoé és Karolj Ferenc – (Fotó: Szendi Rita)

 

A csapat utánpótlás vezetőedzője és erőnléti trénere egy ötnapos otthoni edzéstervet dolgoztak ki, amelyet könnyedén elvégezhetnek a fiatal röplabdázók. A gyakorlatok helyes kivitelezését Karolj Ferenc koordinálásával két játékos mutatja be. A videókat Nagy Attila vette fel, aki elmondta: a klub célul tűzte ki, hogy minél hatékonyabban segítse a játékosai egészségének és fizikai erőnlétének a megtartását.

– Fontos az, hogy megmutassuk a játékosoknak: vannak céljaink. Nincs itt a világvége azért, mert a koronavírus egy ilyen helyzetet idézett elő Magyarországon. Minden korosztályunk kapott már edzéstervet az edzőinktől, de fontosnak tartottuk, hogy legyen egy központilag ajánlott otthon elvégezhető kondiprogram, amely különböző korosztályokban egyaránt alkalmazható. A darabszámokat és a sorozatszámokat kell majd váltogatni – fogalmazott az utánpótlás vezetőedző.

A szakemberek az otthoni edzés mellett javasolták a játékosaiknak, hogy járjanak el futni vagy biciklizni, de otthon labdázhatnak is. A BRSE hamarosan szellemi feladatokkal, például kvízjátékkal, illetve étkezési tanácsokkal is ellátja a röplabdázóit.

További programok »

Sport

FEL