BRSE U17: Két hónap kihagyás után nem sikerült győzelemmel folytatni - galéria

2021. január 23. 17:31 | Hidvégi Dávid

Több, mint két hónap után lépett pályára először a BRSE U17-es csapata szombaton a Békéscsabai Röplabda Akadémián. Az OSB I. osztály alapszakaszát vezető csabaiak a Vasas együttesét fogadták egy fordulatos mérkőzésen. A találkozót megelőzően még mind a két csapat veretlen volt a pontvadászatban.

A Magyar Röplabda Szövetség Elnökségének döntése értelmében január 16-ától újraindították a koronavírus-járvány miatt szüneteltetett utánpótlás-bajnokságokat. Múlt hétvégén még csak három mérkőzést játszottak le, most pedig két nap alatt 140 találkozót rendeznek meg különböző korosztályokban.

Az U17-es bajnokság szombati fordulójának a martonvásári Tóth Iván Sportcsarnok és a Békéscsabai Röplabda Akadémia adott helyszínt. A BRSE a Vasas SC-t fogadta hazai pályán. A kék-fehér mezben játszó csabaiak a mérkőzést megelőzően másfél hete kezdték újra az edzéseket. A Békéscsabai RSE jól indította a találkozót, hiszen megnyerte az első szettet, de a Vasas egyenlíteni tudott, majd 2-1-re megfordította meccset. A csabai lányok nem adták fel, hiszen egyenlítettek, de a döntő szettben elvesztették a bajnokit, így a piros-kék fővárosiak 3-2-es győzelmet ünnepelhettek.

– Ahhoz képest, hogy csak másfél hete edzünk ez egy nagyon jó teljesítmény volt, ráadásul a Vasasban sok a magyar válogatott játékos. A döntő szettben a tizenharmadik pont után stresszesek voltunk, elvesztettük a fonalat és már nem tudtunk visszajönni – hangsúlyozta az értékelésében a hazai együttes játékosa, Sinka Dalma.

 

 

A BRSE utánpótlás vezetőedzője elmondta: a bajnokságban két hónap kihagyás után léptek pályára először, és még vannak hiányzóik a keretben, ami csökkentette a variációs lehetőségeket, de nem emiatt vesztették el a találkozót. Nagy Attila hozzátette: első sorban a nyitásfogadással volt problémájuk a mérkőzésen, ami hiányzott a győzelem megszerzéséhez. A szakvezető kiemelte: egyik csapat sem a valós arcát mutatta.

– Az első szettben tíz pont alatt maradt a Vasas és nem úgy játszott ahogyan tud. A második és a harmadik szett felétől pedig mi nem játszottunk úgy. A negyedik játsztma kiélezetebb csata volt, illetve az ötödik is. Nem vagyok csalódott, de a lányok azok. Megvannak a mérkőzés tanulságai, majd megnézzük a videót, kielemezzük és megbeszéljük a látottakat. Biztos vagyok benne, hogy legközelebb jobban megy majd – fogalmazott a vezetőedző.

A bajnokságot továbbra is vezető BRSE legközelebb január 28-án lép pályára a Szegedi RSE ellen. A mérkőzéssel és az utánpótlás helyzetével bővebben a hétfői esti Kezdőkör című magazinunkban foglalkozunk, amit 20 óra 20 perctől láthatnak a 7.Tv-n.

Galéria

További programok »

FEL