BRSE: Sportdiplomáciai siker az U16-os női röplabda Eb megrendezése

2020. március 28. 10:27 | Hidvégi Dávid

Békéscsaba Belgráddal közösen rendezi meg az U16-os női röplabda Európa-bajnokságot 2023-ban. A kontinensviadalig felépül a Békéscsabai Röplabda Akadémia munkacsarnoka és megújul a rendezvény helyszínéül szolgáló Városi Sportcsarnok.

A magyar és a szerb szövetség stratégiai megállapodást kötött, amelynek a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület elnöke a koordinátora. Baran Ádám elmondta: a két ország 2023-ban együtt rendezi a női U16-os Európa-bajnokságot, amelynek a békéscsabai helyszíne a Városi Sportcsarnok lesz. A létesítmény addigra teljesen megújul, míg kiegészítő épületként a hamarosan elkészülő Békéscsabai Röplabda Akadémia munkacsarnokát használják majd.

– Egy ilyen nemzetközi esemény városba hozatala nagyon komoly sportdiplomáciai siker. Korábban sokan és sokat beszéltek a sportturizmusról, arról, hogy miért van létjogosultsága azoknak a fejlesztéseknek, amelyek jelenleg Békéscsabán zajlanak. Többek között megújul a Városi Sportcsarnok, illetve hamarosan átadják az akadémia munkacsarnokát. Ezek a rendezvények igazolják a fejlesztések a létjogosultságát, hiszen rengeteg szurkoló, sportoló és stábtag érkezik majd ide. Mindez a helyi vállalkozásoknak is nagyon nagy potenciált jelent – fogalmazott a klub elnöke.

A békéscsabai utánpótlás Magyarország élmezőnyébe tartozik, hiszen a BRSE csapatai rendszerint ott vannak a döntőkben. Az utánpótlás vezetőedző elmondta: ez nem jelenti azt, hogy minden csabai játékos bekerül a magyar válogatottba. Nagy Attila hozzátette: a mostani tizenkét éveseknek még nagyon távoli a kontinensviadal, ezért egyelőre a saját fejlődésükre koncentrálnak.

– Ez az esemény számukra még nagyon távoli, de mindenféleképpen egy fegyver a kezünkben. Plusz motivációt tudunk ezáltal adni a gyerekeknek, hogy igenis van értelme még inkább sportolni és röplabdázni, hiszen a szülők hazai pályán, magyar válogatott mezben láthatják gyermekeiket játszani – fogalmazott az edző.

További programok »

Sport

Cirkuszban is bombasztikus teljesítmény – ilyenek a csabai légtornászok

Az ALEhopp AirBorn CircusFest egy légtorna verseny, melyet a Richter Safari Park területén található cirkuszsátorban rendeztek meg hétvégén, immár másodjára. Szombatról egy, vasárnapról három aranyat hoztak a Sportolj Békés Megye SE lég-lányai, de a többi színesfém is helyet kapott a nyakakban.
16:08
FEL