Röplabda: Szűcs Gréta is a BRSE felnőtt keretének tagja lesz

2020. május 21. 19:00 | behir

A 16 éves Szűcs Gréta is a felnőtt keret tagja lesz a 2020/2021-es szezonban! A center már az előző szezonban bemutatkozott az ötszörös bajnokcsapatban, és ha Tóth Gábor vezetőedző úgy dönt, akkor ősszel is gyarapíthatja felnőtt mérkőzéseinek számát.

A békéscsabai születésű,186 cm magas Szűcs Gréta center poszton bevethető. A játékos korábban az utánpótlásban már letette a névjegyét, alázatos munkájával pedig tavaly már kiérdemelte azt a bizalmat, hogy tavaly szakaszonként felnőtt kerettel készülhessen.

– Mindig örömteli beszámolni arról, hogy egy-egy tehetséges fiatal, utánpótlás játékos ott kopogtat az első csapat kapuján. Gréta az előző szezonban már bizonyította, hogy számíthatunk rá, így a 2020/2021-es idényben a felnőtt keret tagja lesz – nyilatkozta Baran Ádám, a BRSE elnöke a klub közösségi oldalán.

Nagy Attila nevelőedzőként látta a játékosban rejlő potenciált, útját a kezdetektől végigkísérte.

– Gréti egy nyári felhívásra jelentkezett, ez azért érdekes, mert egyesületünkben ma már nincsenek klasszikusan vett toborzók, az volt az utolsó ilyen. Máig emlékszem a vékony, magas kislányra, aki kicsit esetlen mozgással kezdte meg az első edzéseket. Három év hátrányban volt a többiekhez képest, folyamatosan növésben, emiatt gyakran küzdött térdfájással. Bár voltak nehéz pillanataink, de nem adta fel, amelynek eredményeként utánpótlás-bajnoki címek, érmek következtek, valamint a korosztályos válogatottba is meghívták. A játékos lépésről lépésre kezdte magában felfedezni azt a tehetséget, ami szorgalommal párosulva elvezette odáig, hogy a tavalyi szezonban már edzhetett a felnőtt csapattal, sőt, pályára is lépett ott. Szűcs Gréta jó példa arra, hogy a BRSE felnőtt kerete mindenki számára nyitva áll, aki tenni is, áldozni is hajlandó érte – mondta a BRSE utánpótlás vezetőedzője.

A végső szót a Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE vezetőedzője, Tóth Gábor mondta ki, akinek jelentős tapasztalata van a fiatal játékosok képzése és csapatba illesztése terén. Előző állomáshelyén komoly eredményeket ért el kizárólag fiatal magyar játékosokkal.

– A tárgyalások során a BRSE menedzsmentje alapvető elvárásként fogalmazta meg a tehetséges, hazai játékosok képzését és játéklehetőséghez juttatását. Nekem ez nem okoz gondot, azonnal tudtam azonosulni a felém támasztott követelményekkel. A csabai utánpótlás országos szinten is kiemelkedő, jó példa erre, hogy a 2019/2020-as szezonban, kivétel nélkül minden korosztályban esélyesek voltak a bajnoki címre, a minitől kezdve egészen az U21-ig. Mondanom sem kell, hogy az akadémia projekt révén, immár nemcsak az országban, hanem európai szinten is egyedülálló infrastruktúra biztosítja a fiatalok fejlődését. Szűcs Gréta előmenetele jó példa lehet a szakmai együttműködésre a felnőtt csapat és az utánpótlás között. Nagy Attila eddig is megszámlálhatatlan bajnoki címet szerzett, szinte minden korosztályban. Kinevelt rengeteg utánpótlás és felnőtt válogatott játékost akik amellett, hogy magas szinten röplabdáztak, a magánéletben is példamutató, sikeres emberek lettek – zárta gondolatait a fiatal szakember.

 

További programok »

Sport

Szarvas Szancsó János az új Auróra klip egyik főszereplője

Tagja volt az 1988-as kupagyőztes, valamint az 1994-es bajnoki 3. helyezett csabai Előrének. 1996 és 2000 között Győrött focizott. Szarvas Szancsó most egy újabb arcát mutatja meg: főszerepet játszik a Győri Auróra zenekar Helló, szia! klipjében. (Sportban, rakkenrólban feketepont jár a magázódásért.)
2021. november 29. 15:35
FEL