Videópályázat a pályaválasztás jegyében: Iskolájuk bemutatásával nyertek

2018. november 8. 13:25 | behir

A Békés Megyei Kormányhivatal a november 14-15-én a CsabaParkban megrendezendő Pályaválasztási Vásárhoz kapcsolódva videópályázatot hirdetett a megye középfokú oktatási intézményeiben. A díjazott alkotások elkészítői ünnepélyes keretek között vették át nyereményüket a Békés Megyei Kormányhivatal főépületében.

A kormányhivatal pályaorientációs tevékenysége részeként hirdette meg a videópályázatot, amelyre október 28-áig hét középiskola küldte el alkotását. A diákoknak egy, de legfeljebb két percben kellett bemutatniuk alma materüket: mit jelent és miért jó az iskolához tartozni, mitől egyedi az iskola és milyen élményük van a Pályaválasztási Vásárról – hangsúlyozta a díjátadó ünnepségen Pántya Imre, a Békés Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztálya vezetője.

– A Békés Megyei Kormányhivatal társadalomszervező szerepkörében kiemelten fontosnak tartja az ifjúság megszólítását – nyomatékosította és köszönte meg az elkészített alkotásokat dr. Krizsán Anett, a Békés Megyei Kormányhivatal igazgatója.

A felhívásra a békéscsabai Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium, a gyulai Göndöcs Benedek Középiskola, Szakiskola és Kollégium, a BSZC Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Kollégiuma iparművészeti tagozata, a békési Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium, a gyomaendrődi Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium, valamint a Gál Ferenc Főiskola Békési Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium csapata készített videót.

A Békés Megyei Kormányhivatal igazgatója, dr. Krizsán Anett, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamarát képviselő Mészárosné Szabó Anna osztályvezető és Nyári Attila kreatív vezető (A-Team Reklámügynökség Kft.) alkotta zsűri a legkiválóbbnak a Göndöcs Benedek Középiskola videóját találta. A gyulai alma mater így egy kiemelt kiállítói helyet szerzett a november 14-15-én megrendezendő Pályaválasztási Vásáron. Ezen túl pedig a november 18-án Budapesten megrendezendő PlayIT Showra szóló 8 Deluxe belépővel is gazdagabbak lettek.

A második helyen a békési Szegedi Kis István Református Gimnázium csapata végzett, nyereményük egy kihelyezett pályaorientációs nap, a kormányhivatal munkatársainak részvételével.

Harmadik helyen a BSZC Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Kollégiuma iparművészeti tagozata alkotása végzett. Nyereményük 8 belépő a Gyopárosi Gyógy-, Park- és Élményfürdőbe, illetve az Alföld Gyöngye Kalandparkba.

Valamennyi videó felkerült a legnépszerűbb közösségi oldalra. A „Pályaválasztás Békés megye” felületen egészen november 13-án éjfélig valamennyi alkotás verseng a kedvelésekért, ugyanis a legtöbb kedvelést begyűjtő videó lesz a közönségdíjas. A közönségdíjas videó alkotói mindannyian egy-egy okosórát kapnak, illetve a kedveléssel szavazók között is kisorsolnak két okosórát. A közönségdíjas videó alkotói, valamint a Fortuna kegyeit élvező szavazók nyereményüket a Pályaválasztási Vásár második napján, november 15-én délután vehetik át.

 

Forrás: Békés Megyei Kormányhivatal

További programok »

FEL