Közel 3500 diák fordul meg két nap alatt a pályaválasztási vásáron

2018. november 14. 16:11 | Szendi Rita

Közép- és felsőoktatási intézmények, valamint felnőttképzést indító szervezetek is helyet kaptak a kétnapos Pályaválasztási Vásáron. A Békés Megyei Kormányhivatal rendezvényén ebben az évben várhatóan közel 3500 diák veszt részt, melynek fő partnere a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

 

 

 

A rendezvény házigazdája köszöntőjében a vásár küldetését emelte ki. Takács Árpád hangsúlyozta: az a céljuk, hogy jövőképet tudjanak mutatni a fiataloknak.

– Erről a megyéről sokszor mondják azt, hogy periférián van, le van maradva. Csakhogy ez a megye mindig megmutatta szorgalmával, dolgos embereivel, hogy igenis tud akár az agráriumban, kereskedelemben, iparban, gasztronómiában, turizmusban és számos területen újat mutatni, jövőképet adni és értéket teremteni – hangsúlyozta a  Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott.

A pályaválasztási vásáron mintegy 100 kiállító mutatkozik be. A térség országgyűlési képviselője szerint országos szinten is kiemelkedő a vásár nagysága és színvonala.

– Ez az egyik leginnovatívabb rendezvény az országban, ebben biztos vagyok. Ez az innováció azt jelenti, hogy óvodás csoportoktól egészen a felnőtt korosztályig érkeznek a vásárra olyanok, akik vagy iskolába járnak majd, vagy munkahelyet szeretnének változtatni, ebben segít ez a kétnapos esemény – fejtette ki a térség országgyűlési képviselője, Herczeg Tamás.

A pályaválasztási vásárt a Pénzügyminisztérium munkaerőpiacért és vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg, aki köszöntőjében arról beszélt, hogy a kormány számos eszközzel tud segíteni a fiatal pályakezdőknek.

– Európában egyedülállóan alacsony a pályakezdők munkanélküliségi aránya, illetve az oktatás, a szakképzés reformjával is igyekszünk olyan szakképzett fiatalokat a munkáltatók rendelkezésére bocsájtani, akik hasznos, modern, korszerű tudással rendelkeznek – fogalmazott Marczinkó Zoltán István. A helyettes államtitkár hozzátette: a pályaválasztás előtt álló fiatalok sokszor nem tudják, hogy merre folytassák tanulmányaikat, de véleménye szerint ez a vásár megfelelő helyszín arra, hogy a diákok iránymutatást kapjanak.

További programok »

Itthon

FEL