5 milliárd forintos pályázati lehetőség a kis- és közép vállalkozásoknak

2018. január 24. 09:29 | Papp Ádám Sándor

Munkahelyteremtő beruházásokat ösztönző pályázati lehetőségről tartott fórumot a Békés Megyei Kormányhivatal és a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A mikro-, kis- és középvállalkozások számára a Nemzetgazdasági Minisztérium 5 milliárd forint keretösszeggel hirdetett pályázatot, amelyre azok a vállalkozások jelentkezhetnek, akik vállalják, hogy legalább két munkahelyet teremtenek az elnyert támogatásból.

A munkahelyteremtő beruházásokat ösztönző pályázaton azok a vállalkozások jelentkezhetnek, akik vállalják, hogy legalább két munkahelyet teremtenek az esetlegesen elnyert támogatásból – tájékoztatott a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója. Dr. Rákóczi Attila továbbá ismertette, hogy az elnyert pályázati támogatás után a beruházásra fordított összeg csak akkor használható fel, ha annak finanszírozásának legalább 25%-át saját forrásból biztosítja a cég. A főigazgató hozzátette: az elmúlt pályázati ciklusban Békés megye kiemelkedő helyen állt a projektek elfogadását tekintve.

- Az elmúlt időszakban is, Békés megye élen járt a hasonló típusú pályázatok meghirdetésével és felhasználásával kapcsolatban. Most február 9-éig van lehetőség a kis és közepes vállakozásoknak technológiai fejlesztésre, ingatlan vásárlásra támogatást felvenniük - fogalmazott Dr. Rákóczi Attila.

A fórumon az úgynevezett gyakornoki programról is tájékoztatták a vállalkozókat. Ennek a népszerű projektnek a célja az, hogy a fiatalokat bevezessék a munka világába, valamint az, hogy helyben tartsák a munkaerőt – fogalmazott a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szakképzési Osztály vezetője.

- Száz százalékos támogatottságú és nem utófinanszirozású, ugye ez ritka a pályázati piacon. Egy egyszerűsített eljárású program, tehát online felületen beadható. Egy nagyon jó konstrukció, mert 9 havi támogatást ad a gyakornok – azaz a 25 év alatti fiatal – foglalkoztatásához - emelte ki Mészárosné Szabó Anna.

 A széleskörű tájékoztatás érdekében a Békés Megyei Kormányhivatal további három helyszínen tart majd fórumot a héten.

 

 

További programok »

Gazdaság

A járvány előtti szinten áll a lakosság fizetőképessége

A második negyedév végére már visszaállt a koronavírus-válság előtti szintre a lakosság fizetőképessége, a jövedelmeket, megtakarításokat, adósságokat és más mutatókat egyesítő mérőszám átlagosan 47 pont volt - derül ki az Intrum és a GKI legújabb lakossági fizetőképességi indexéből.
2021. augusztus 4. 18:19
FEL