Verskommandó a nagyszalontai vonaton

2017. április 12. 10:38 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Arany, vasútállomástól vasútállomásig.

Arany János verseket hallhattak azok, akik reggel Békéscsaba és Nagyszalonta között vonattal utaztak kedden reggel. A verskommandó című akciót a Csabai Színistúdió tagjai és a Csabagyöngye Kulturális Központ munkatársai szervezték a magyar költészet napja alkalmából.

A békéscsabai vasútállomásról kedden reggel 6 óra után indultak útnak vonattal Nagyszalontára a Csabai Színistúdió tagjai, akik az út alatt verseket szavaltak útitársaiknak. Az úton elsősorban Nagyszalonta híres szülöttjének, Arany Jánosnak a verseit hallhatta a meglepett közönség, akik a fiataloknak meg is hálálták a nem hétköznapi élményt.

–Több néni is megkínált sütivel, és nagyon jól fogadták a verseinket. - mondta el Király Viktor.

A verskommandó tagjai kedvenc verseiket osztották meg a vonaton az utazókkal.

–Igazándiból én gyerekkorom, pontosabban ovis korom óta nagyon szeretek verseket tanulni. Úgy éreztem, hogy már sikerült felnőnöm ahhoz a feladathoz, hogy nagyobbaknak, akár felnőtteknek is elmondjam a verseket, amiket megtanulok. - mesélte el Kacsirek Nóra.

A kedd reggeli különleges akciót a Csabagyöngye Kulturális Központ szervezte.

–Ma van a költészet napja, illetve 200 éve született idén Arany János. Ennek tiszteletére gondolunk egy nagyot, és Békéscsabán felszálltunk a vonatra és egészen Szalontáig mentünk. A vonaton tanítványaink verseket mondtak az utazó közönségnek akik, nagyon kedvesen fogadták. Megálltunk a határon, ott is mondtunk egy-két veret, aztán elmentünk Szalontáig. Ott leszálltunk és körülnéztünk, majd visszafele is szavaltunk. - tájékoztatott Kerepeczki Nóra, a Csabagyöngye Kulturális Központ kreatív-ipari menedzsere.

A Csabai Színistúdió növendékei a három és fél órás kirándulás után élményekkel gazdagon tértek vissza Békéscsabára.

További programok »

Kultúra

Isten műhelyében – megnyílt Zsombori Árpád kiállítása

A Békés Megyei Könyvtár soron következő kiállítása a húsvéthoz közeledve, "isteni ihletésű". Zsombori Árpád képzőművész anyagában a bibliai történeteket dolgozta fel nem mindennapi módon. A tárlat az április 1-jén megtartott Teadélután a Békés Megyei Könyvtárban című programsorozat része.
2023. április 1. 18:27
FEL