Közösségi élményszerzés – Nagyszalontán vendégeskedett a Csabagyöngye

2018. november 27. 15:41 | behir

Utolsó állomásához érkezett a Csabagyöngye Kulturális Központ Határtalan kultúra elnevezésű ünnepi programsorozata a Nemzeti Kulturális Alap 25 éves jubileumának alkalmából.

A Nemzeti Kulturális Alap 25 éves jubileumának alkalmából „Határtalan kultúra – megtartó közösségek, avagy ezerarcú közművelődés” címmel a Csabagyöngye Kulturális Központ öt helyszínen kínált kulturális-közösségi eseményt az ősz folyamán, mely az intézmény szakmai gondozásában tevékenykedő művészeti és alkotó csoportok közreműködésével valósult meg. A programsorozat a közművelődés sokszínű arcát, közösségformáló erejét, a társadalomban betöltött katalizátor szerepét kívánta reprezentálni, valamint nem utolsó sorban ráirányítani a figyelmet a Nemzeti Kulturális Alap két és fél évtizedes támogatói kiválóságára, a hazai kulturális szektorban nélkülözhetetlen mecenatúrájára.

A közösségi esemény a békéscsabai helyszínen túl a békési térség három kistelepülésének – Kétegyháza, Gerendás, Kétsoprony – kulturális kínálatát gazdagította, utolsó állomásként pedig a határon túl, Nagyszalontán vendégeskedett.

A Csabagyöngye csapata gazdag programcsokorral várta november 9-én a határ menti kisváros magyar ajkú lakosságát. A Lencsési Közösségi Házban működő Márvány Fotóműhely alkotásaiból „Fókuszban az ember” tematikával mini képgalériát tekinthettek meg az érdeklődők. A Megyeri Kézműves Falu népi kismesterei bemutatóval és kézműves foglalkozással alkotásra csábították a vendégeket. A közönségnek remek színpadi szórakoztató program is kínálkozott, a Csabai Színistúdió és a Nyíri Lajos TáncSport Egyesület ifjú művészeinek közös zenés szerkesztett műsorát valamennyi korosztály nagy tetszéssel és visszatapsoló elismeréssel fogadta.

A programban közreműködőként résztvevő alkotók, fiatal táncosok és színjátszók, ill. a szakmai munkatársak is egyaránt szívesen gondolnak vissza a különböző települések programhelyszínein szerzett élményeikre, remélve azt, hogy a jelen találkozásai a jövőben további hasonló közösségi kezdeményezéseket, együttműködéseket generálnak, erősítve a Csabagyöngye Kulturális Központ törekvéseit a területi kulturális feladatellátás minőségi kiterjesztésében.

További programok »

FEL