Véradást szerveztek a Csabagyöngyében

Véradást szervezett a Szeretlek Békéscsaba Egyesület a Csabagyöngye Kulturális Központban. Az egyesület már többször kérte önkéntességre a lakosságot, most azonban az egy héttel ezelőtt, Tótkomlós és Kaszaper között történt baleset miatt döntöttek úgy, hogy véradást szerveznek.

Sokan nyújtották karjukat csütörtökön a Csabagyöngye Kulturális Központban. A legtöbben nem először adtak vért. Mint mondták, számukra ez nem fáradság, ráadásul jó ügyet szolgálnak vele. A véradás fővédnöke lassan 40-szeres véradó. Mint mondta, a legfontosabb az, hogy a leadott vérmennyiséggel segíteni tud és akár emberi életeket is megmenthet.

Az orvosok tudják, hogy mit kezdjenek ezzel a vérrel. Egyébként nem elegendő az a vérmennyiség, amit Magyarországon adnak és ezért jó, ha bármi olyan szándék, törekvés, kampány van, ami próbálja ösztönözni az embereket erre. Azért szerveztünk most a Csabagyöngyében is véradást nyilatkozta Herczeg Tamás tanácsnok a véradás fővédnöke.

A Szeretlek Békéscsaba Egyesület véradásain eddig már több mint 900 liter vér gyűlt össze. Az egyesület elnöke közel ötvenszer adott vért.

Múlt héten volt egy baleset Kaszaper és Tótkomlós között, azt gondoltam kollégáimmal, hogy gyorsan segítenünk kell, mert valószínűleg sok embernek szüksége lehet vérre. Egy hét alatt szerveztünk véradónapot nagyon sok jó ember segítségével mondta Frankó Attila.

Az egyesület egy ajándékkal, festménnyel is készült, amit a 16 véradó között sorsoltak ki a kulturális központban.

Megosztás:

Címke: , ,