Vászonra vitt érzelmek – Bartyik János munkáiból nyílt kiállítás

2020. február 15. 10:45 | Varga Diána

Főként a női érzelmeket jeleníti meg képein a békéscsabai Bartyik János, akinek pénteken délután, a Lencsési Közösségi Házban nyílt kiállítása.

A pedagógusként Békésen, a Dr. Illyés Sándor Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és EGYMI-ben dolgozó Bartyik Jánost saját bevallása szerint mindig is érdekelték a művészetek: a festés, az agyagozás és a fafaragás; sokat olvasott festőkről és szobrászokról is. Végül 3,5 éve érett meg benne az elhatározás – ismerősei és kollégái unszolására –, hogy ecsetet ragadjon. Először tussal kezdett dolgozni, majd áttért az akvarellre, végül pedig az akril következett és ennél a technikánál kötelezte el magát. Azt azért a behir.hu kérdésére elárulta, hogy szeretne még más anyaggal is dolgozni – kipróbálná például az olajfestészetet. Szívesen ábrázol nőket alkotásain, mert mint mondja, az ő arcukon sokkal inkább láthatók az érzelmek, ezeket igyekszik visszaadni.

Takács Péter, a Lencsési Közösségi Ház vezetője kiemelte, hogy az intézmény alapítása óta tartanak különböző kiállításokat, igyekeznek bemutatkozási lehetőséget nyújtani minél több helyi alkotónak. Hozzátette: a közösségi házban folyamatosak a farsangi rendezvények, megjegyezve, hogy ez a tárlat is jól illeszkedik a programok sorába.

A kiállítást pénteken délután Ugrai Gábor, a Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület elnöke nyitotta meg. Az ünnepségen a Bartók Béla zeneiskola növendéke működött közre.

A tárlatot március 6-ig látható a Lencsési Közösségi Ház nyitvatartási idejében.

Sz.V., V.D.

Galéria

További programok »

Kultúra

A peca köszöni, él és virul

A héten és a jövő héten 20-20 fővel, ezerrel „akaszt” a békéscsabai Lencsési Közösségi Házban formálisan „tanyázó” Horgász tábor. Formálisan, hiszen a csodaszép intézménytől körülbelül 100 méterre ott fut az Élővíz-csatorna, azaz a csabai pecások paradicsoma.
2020. július 7. 18:33
FEL