Vártúra a sejtelmes sötétben

2021. június 12. 09:30 | behir.hu

Szombaton a gyulai vár is megismerhető a sötétben. Az Almásy-kastély gyertyafényes tárlatához hasonlóan az egykori Magyar Királyság egyetlen épen maradt gótikus síkvidéki téglavára is felfedezhető a 16. század esti fényviszonyai között.

Gyertyafényben (a tűzvédelmi előírások miatt ledes eszközökkel) járhatják be a gyulai vár most induló, esti programjának résztvevői a valamikori erődítményt. A szombaton 21 órakor kezdődő különleges tárlatvezetésben a vár történetében nagy szerepet játszó személyekről, illetve jelentős eseményekről szóló történetmesélés kapja a főszerepet. A vár bejárását követően – ahogyan az Almásy-kastély hasonló programján is lenni szokott – gyulai ízekből kapnak kóstolót a résztvevők – olvasható a várat üzemeltető gyulai Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nkft. közleményében.

Az eseményen csak regisztrációt követően lehet részt venni. A vár sejtelmes felfedezésére az adott szombaton 15 óráig regisztrálhatnak az érdeklődők a 66/650 218 telefonszámon, vagy személyesen az Almásy-kastély ajándékboltjában. Azok, akik jelentkeztek a tárlatvezetésre, belépőjüket este 8 óráig tudják megvásárolni a kastély kávézójában.

A gyulai vár gyertyafényes felfedezését egyelőre két szombat estén, június 12-én és 19-én biztosítják a szervezők. Amennyiben kedvező a program fogadtatása, ez az esemény is bekerül az erődítmény garantált programjai közé.

További programok »

FEL