Városi Általános Iskolai Prózamondó Verseny - mutatjuk az eredményeket

2018. április 18. 07:20 | Kugyelka-Zámbori Eszter

A Csabai Kulturális Játékok programjában a versmondó versenyt prózamondó verseny követte, amelynek az Erzsébethelyi Általános Iskola adott otthont kedden délután.

– Ne izguljatok, baráti körben vagytok – tanácsolta a fiataloknak Csomos Lajos. A Békéscsabai Jókai Színház színművésze a zsűri elnökeként arról beszélt, hogy szakmájából adódóan ő azt figyeli majd leginkább, hogyan szórakoztatják előadásukkal, a zsűri irodalom szakos pedagógusai, pedig a szép kiejtést figyelik. A legtöbb versenyző szórakoztató és tanulságos népmesékkel készült a megmérettetésre.

Több évtizeden keresztül a jaminai intézmény volt a házigazdája az eseménynek, majd néhány év kihagyás után, három éve újra ez az iskola adhat otthont a megmérettetésnek.

– Az iskola pedagógusai szerették volna újra feléleszteni a hagyományt, ezért megkerestük az önkormányzatot azzal, hogy szívesen vállalnánk ezt a feladatot. Az ötletet az önkormányzati is támogatta, és így ismételten megkaptuk a rendezés jogát. Szeretjük az irodalmat, az anyanyelvet, és fontosnak tartjuk azt, hogy mindezt a gyerekekkel is megszerettessük – árulta el Kucseráné Szabó Mária, az Erzsébethelyi Általános Iskola intézményvezetője.

 

A verseny eredménye kategóriánként:

7-8. évfolyam
I. Karácsonyi Noémi
II. Ancsin Réka
III. Kósa Bence

5-6. évfolyam
I. Gyulai Kata
II. Sprőber Hanna
III. Hornok Márk

Különdíj:
Szpisják Nikolett
Feld Levente

További programok »

Kultúra

A Pogácsafesztivál fontos része a helyiek munkáiból összeállított kiállítás

Aki hétvégén Kétegyházán járt, nem mehetett el a Pogácsafesztivál rendezvényei mellett. Az érdeklődők kedvükre válogathattak gazdag programkínálatból, így például a kézművesség, a divat, a folklór, vagy a festészet kedvelői is betérhettek egy időszaki kiállításra. A tárlat mintegy hagyományápoló attrakcióként védjegye a településnek, mivel csak kétegyházi lakosok alkotásait állították ki.
12:20
FEL