Épül-szépül az erzsébethelyi tornaterem - videóval

2017. július 1. 08:23 | Kovács Dávid

Folytatódik az Erzsébethelyi Általános Iskola tornatermének felújítása. A közelmúltban új sportpadlót adták át a létesítményben, a fejlesztés következő ütemében pedig a nyílászárókat és a világítótesteket cserélik ki. A közel tízmillió forintos beruházást két klub és az önkormányzat közös együttműködésével valósítják meg.

A Békéscsaba Belvárosi Diáksport Klub 1996-os alapítása óta Békés megye egyik meghatározó utánpótlás-nevelő egyesülete. A BDSK több helyi intézményben tart edzéseket, az egyik helyszín az Erzsébethelyi Általános Iskola Madách utcai épülete.

- Azokhoz tartozom, akik megtapasztalták ennek a teremnek az előző időszakát is, nagyon leromlott állapotban volt. Most örömmel látom, hogy ez így megújul. A klub alapjait a Belvárosi Általános Iskolában tettük le, de nyitottunk a város többi intézménye felé és öröm, hogy itt, Jaminában is szeretik a kézilabdát – emelte ki a klub elnökhelyettese, Perényi László.

A csarnokban jelenleg a munkálatok közepén tartanak, de tanév közben pezsgő sportélet zajlik, a férfi kézilabda mellett a női röplabda a legnépszerűbb. Az iskola vezetése fontosnak tartja, hogy megfelelő környezetben mozogjanak a diákok.

 

 

- Egy iskola nem tud önerőből egy ilyen fejlesztést végrehajtani. Nagy öröm számunkra, hogy vannak olyan sportvezetők, sportéletben tevékenykedő emberek, akiknek szintén fontos az, hogy a békéscsabai, az erzsébethelyi gyerekek milyen körülmények között tudják a szabadidejüket eltölteni – emelte ki Kucseráné Szabó Mária intézményvezető.

A fejlesztésben az első ütemhez hasonlóan a Békéscsabai BDSK egyik partnere a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület volt. A klub a projektek végrehajtásában és a források felkutatásában is segítséget nyújtott.

- Beadtuk a nyílászárók korszerűsítésre vonatkozó pályázatot, amelyet a Magyar Kézilabda Szövetség is pozitívan bírált el. Mindezt a BRSE kiegészítette, hiszen 10 millió forint értékben sikerült forrást hoznunk az országos szakszövetségtől, melyben világításkorszerűsítést hajtunk végre – fogalmazott Baran Ádám, a BRSE elnöke.

A fejlesztés mindkét ütemében az önkormányzat biztosította a szükséges önrészt. Bíró Csaba, a szakbizottság elnöke kiemelte, a harmadik éve működő, sport infrastruktúrát segítő program egyedülálló együttműködést indított el az önkormányzat és a klubok között.

- Ez egy olyan összefogásnak az eredménye, ami példaértékű, hiszen mindenki félreteszi az önös érdekeit és a jövővel, a következő generációval foglalkozik. Mindannyian, akik elkötelezettek vagyunk ebben az irányban, az egészségtudatos nevelésben látjuk a jövőképet, ennek érdekében fejlesztjük a város tulajdonában lévő ingatlanokat – szögezte le Bíró Csaba bizottsági elnök.

A tervek szerint a felújítás harmadik ütemében a tornaterem hőszigetelését valósítják meg.

További programok »

FEL