Közel 50 millió forintból újult meg a Vízmű sportcsarnoka

2018. augusztus 29. 17:39 | Szendi Rita

Közel 50 millió forintos hazai forrásból újult meg Békéscsabán a Vízmű sportcsarnoka. A terem a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület kiemelt utánpótlás csoportjának biztosít felkészülési lehetőséget a következő időszakban.  

 

 

Egy felújított tornaterem várja a fiatalokat a BSZC Vásárhelyi Pál Szakgimnáziuma és Kollégiumában. Az infrastrukturális fejlesztésnek köszönhetően az elavult berendezéseket is kicserélték.

– Egy olyan sportpadló készült, ami minden elvárásnak megfelel. Emellett a világítástechnikai berendezések is megújultak – mondta el a Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatója, Mucsi Balázs.

A Modern Városok Programjának részeként közel 50 millió forintból korszerűsítették az épületet.

– Nagyon örülünk annak, hogy a Vízmű tornacsarnoka megújult a magyar kormány által biztosított forrásból. A háttere ennek a fejlesztésnek az, hogy az Orbán Viktor miniszterelnök úrral két évvel ezelőtt aláírt Modern Város Program megállapodásban a Békéscsabai Röplabda Akadémia kiépítése szerepelt. A Vízmű tornacsarnok felújítása ennek a része, hiszen nagyon sok utánpótláscsapat használja a tornacsarnokot – fogalmazott Szarvas Péter polgármester.

A röplabda egyesület a lehető legjobb körülményeket szeretné biztosítani a játékosainak, akik mára már több mint háromszázan vannak, ezért is a folyamatosak a fejlesztések – emelte ki az egyesület elnöke.

– A Magyar Röplabda Szövetség jóváhagyta a BRSE sportágfejlesztési programját, azon belül azt a projektelemet, amely itt a Vízmű tornacsarnokában újabb fejlesztéseket tesz lehetővé, ebből öltözőket fogunk majd felújítani és kiszolgáló létesítmények valósulhatnak majd meg – fejtette ki a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület elnöke, Baran Ádám, hozzátéve: bízik abban, hogy a megyeszékhely más oktatási intézményei is részt tudnak majd venni a sportinfrastruktúra megújításában.

 

További programok »

FEL