Vantara Gyula: Éljük át teljes szívvel az ünnepet!

Vantara Gyula országgyűlési képviselő a behir portálon keresztül is áldott, békés karácsonyt kíván mindenkinek. Ünnepi köszöntőjét az alábbiakban olvashatják.

 

Tisztelt Olvasók!

 

Nagy tisztelettel köszöntöm Önöket Jézus születésének napján, Karácsony szent ünnepén, amely nemcsak a kereszténység, hanem a család, a békesség, a szeretet ünnepe is.

Szent ünnep van, a nagy rohanás után elcsendesedett minden, bezártak az üzletek, lelassult a forgalom. Végre azokkal lehetünk, akiket a legjobban szeretünk, a családunkkal. Most végre arra figyelhetünk, hogy mit nyújthatunk azoknak, akik fontosak számunkra.

Az emberek többsége azt érzi, hogy valami hiányzik az életéből. Megnevezni nem tudjuk, csak érezzük, hogy nincs minden rendben. Többségünk nem lélekgyógyász, mégis tudjuk a bennünk rejtőző hiány okát, ami nem más, mint az igaz szeretet.

Karácsony ünnepe nagyon jó alaklom arra, hogy gyakoroljuk a szeretet mesterségét, hogy reményt tápláljuk a körülöttünk élő társainkban. Nagyon nagy rá az igény. Sokakban nem is tudatosul a reménytelenség, csak rosszul érzik magukat, félnek, indulatosak, elkeseredettek.

Mindennapjainkban is elég nagy volt a zűrzavar: év végi zárás, karácsonyi bevásárlás, takarítás, ajándékkészítés, családi programok torlódnak egymásra.

Mégis, Karácsony ünnepe rendet tesz a felfordulásban. Lelkünkben és környezetünkben egyaránt.

Mi tehát a Karácsony titka? Az, hogy megmutassa a szeretet útját, hogy megváltsa életünket. A szeretetet nem lehet ráerőszakolni senkire, nem lehet törvénybe iktatni. A szeretet erejét megérezzük, ráeszmélünk: szükségünk van egymásra. Rájövünk, hogy mit sem ér az életünk a másik nélkül.

Jézus születésének napján lassítunk, és megállunk egy pillanatra. Magunkba fogadjuk az ünnep meghittségét, nyugalmát, bensőséges érzését. Megértjük az üzenet lényegét: az üdvözült lelkek jól­laknak, mert egymást táplálják, és – kiegészítve egymás hiá­nyosságait – értelmet és örömet adnak egymás életének.

Éljük át teljes szívvel az ünnepet. A szeretet óráiból őrizzünk meg morzsákat az eljövendő év hétköznapjaira, azért, hogy azokból is kicsit ünnepit, kicsit méltóságteljest varázsoljunk.

Éljük meg a pillanatot és érezzük át, hogy nem a fenyőfa alá helyezett, drága holmikat rejtő díszdobozok, hanem az egymás felé fordulás, a figyelem és a törődés a legfontosabb ajándék. Megelégedéssel tölt el mindnyájunkat, ha úgy érezzük, hogy tettünk egymásért valamit. Ez adja meg az ünnep igazi fényét.

Az együtt, az egymásért munkálkodás forraszt egybe családokat, közösségeket.

Ez tette egy igazi, nagycsaláddá Békéscsaba városát is.

Kívánok Békéscsaba minden lakójának és a behir minden olvasójának szeretetteljes, áldott, békés karácsonyt!

 

Vantara Gyula országgyűlési képviselő

Megosztás:

Címke: , ,