Válogatott beállóval erősített a Békéscsabai Előre NKSE

2021. július 15. 09:45 | behir.hu

Újabb játékossal bővült a Békéscsabai Előre NKSE 2021/22-es bajnoki kerete. A viharsarki együttes a 44-szeres válogatott kézilabdázóval, Mayer Szabinával erősített.

A lila-fehérek új beállója Pápán született, ahol egykori tanárának Pődör Ákos inspirálására kezdett el kézilabdázni, karrierje első állomása Győr volt. A sportág alapjait a Szent-Györgyi Albert Középiskola csapatában szerezte meg. A győri éveket követően Hódmezővásárhelyre majd egy év elteltével Fehérvárra került, innen igazolta le 2008-ban ismét a Győri Audi ETO KC, ahol három szezont töltött el. Ezalatt három bajnoki címet és három magyar kupa elsőséget ünnepelhetett klubjával, akikkel 2009 tavaszán Bajnokok Ligája döntőt is játszott.

A győri időszakot követően megfordult Veszprémben, Vácon, majd négy évet 2014 és 2018 között újra Székesfehérváron kézilabdázott. Egy idény erejéig külföldön is kipróbálta magát: Franciaországban és Dániában légióskodott. 2019-ben hazatért és a legutóbbi két szezonját Szombathelyen töltötte, ahol a mögöttünk hagyott idényben 43 találattal segítette klubját élvonalbeli tagságának megőrzésében.

– Elsősorban családi indíttatás révén került nálam szóba egy esetleges Békéscsabára szerződés. Úgy alakult, hogy férjem, aki szintén ebben a sportágban tevékenykedik, Szegedre a Pick Kézilabda Akadémia kötelékébe került, ami nyilván a meglehetősen nagy távolság miatt nem volt túl optimális számunkra. Viszont ilyen szempontból Békéscsaba, amely nem mellesleg egy nagyon komoly bázisa a női kézilabdának és Szegedhez is közel fekszik, minden téren kézenfekvő megoldásnak tűnt. Tulajdonképpen az első kapcsolatfelvételt is a férjemnek köszönhetem, hiszen rajta keresztül indult az egyeztetés is, először Papp Bálinttal majd a klub vezetésével. Ráadásul külön öröm számomra, hogy ilyen nagy múltú egyesülethez csatlakozhatom, mert így a pályafutásom utolsó időszakában mindenképpen szerettem volna még egy tradicionális klubban játszani – nyilatkozta a csabai klub honlapján a beállós.


Mayer Szabina életében az új szezon több szempontból is tartogat újdonságokat.

– Több minden miatt is új kihívás lesz ez az idény, nyilván az egyik legfontosabb, hogy ezúttal NB1/B-ben fogok szerepelni. Viszont ez nem jelenti azt, hogy bármilyen szinten is kisebb erőpróbának tekintem ezt, sőt, ennek a sorozatnak úgy vágunk neki, hogy meg akarjuk nyerni, és ugye egy bajnoki címet soha nem adnak ingyen. Ettől függetlenül azt gondolom, ennek a célnak az eléréséhez abszolút megvan a megfelelő keretünk, több poszton is minőségi játékosokkal. És bár Mátéfi Esztert jól ismerem, hiszen korábban a válogatottnál dolgoztunk már együtt, azért azt meg kell vallanom, a város mellett a leendő csapattársaimat is csak felületesen ismerem, mert a nagy részükkel eddig csak ellenfélként találkoztam. Szóval nagyon várom már a közös és reményeim szerint eredményes munkát a csapattal – zárta gondolatait a válogatott játékos.

Forrás: Békéscsabai Előre NKSE

További programok »

Sport

A Bundesligából igazolt irányító-átlövő Békéscsabára

A női kézilabda NB I-ben szereplő TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE 2024. június 30-ig szóló szerződést kötött a svéd állampolgársággal is rendelkező Fatos Kücükyildizzel, aki a német első osztályban szereplő Sport-Union Neckarsulm csapatától érkezett a lila-fehér klubhoz – jelentette be az egyesület csütörtök este.
08:18
FEL