Vácon még nem Preisinger Sándor és Tököli Attila irányít, de megnézték az Előrét

2020. szeptember 18. 15:27 | Hidvégi Dávid

Százhuszonnyolc csapat mérkőzik meg a MOL Magyar Kupa 2020/2021-es szezonjának főtábláján és próbálja meg kivívni a továbbjutást, köztük a bajnokságban még mindig veretlen Békéscsaba 1912 Előre is. Az NB II-es együttes az alacsonyabb osztálybeli Váccal játszik szombaton, ahol még nem ülnek a kispadra a csapat új edzői.

Az előre a héten hivatalosan is bejelentette, hogy Preisinger Sándor veszi át a Békéscsaba 1912 Előre irányítását a Vasashoz távozó Schindler Szabolcs helyén. Az új szakvezető mellé egy új asszisztens edző is érkezik Tököli Attila személyében, aki játékosként két magyar bajnokságot is nyert a Dunaferr és a Ferencváros színeiben, illetve három Magyar Kupa elsősége is van. Az egykori támadó Pécsen kezdett futballozni, de szerepelt Kecskeméten és Pakson is németországi és a ciprusi kitérői után, magyar válogatottban pedig 25 alkalommal lépett pályára és három gólt szerzett.

Az új szakmai stáb a héten még nem vette át a Békéscsaba irányítását, de Preisinger Sándor és Tököli Attila a helyszínen tekintette meg a csapat pénteki edzését a Kórház utcai stadionban. Az Előrét a szombati Magyar Kupa mérkőzésre még Pásztor József szakmai vezető, valamint Brlázs Gábor és Kincses Ádám asszisztens edzők készítik fel Láza János erőnléti trénerrel kiegészülve.

 

 

– Fiatal, lendületes és kreatív játékot szeretnénk nyújtani a pályán. A Vác csapatát nem szabad lebecsülni. Az NB II-ből ugyan kiestek, de például év elején itthon 0-0-ás mérkőzést játszottunk velük, mivel vért és verejtéket izzadva sem tudtuk feltörni a kapujukat. Egy nagyon brusztolós, ki-ki meccsre számítok. Biztos vagyok benne, hogy nem lesz könnyű mérkőzés – fogalmazott Váradi Ádám, aki a korábbi sérülése miatt az idei bajnoki kiírásban még nem tudott pályára lépni.

Az együttes az NB II-ben egyetlen csapatként még mindig veretlen és a második helyen áll, azonban tartalékolni kell az erőit. A kupameccsen az NB III-as ellenfél ellen elsődlegesen azok a játékosok jutnak szerephez, akik eddig keveset, vagy egyáltalán nem játszottak. A kaput majd Krnács Richárd védi, aki a szezon elején Uram János sérülése és Ribánszki László távozása miatt került fel a megyei együttesből.

– Felkerültem, ami nagyon-nagy megtiszteltetés. Szeretnénk megőrizni a veretlenséget és a kupában is tovább szeretnénk jutni és jól szerepelni. Szeretnék helytállni és bizonyítani az edzőknek – mondta Krnács Richárd, aki korábban tétmeccsen még soha nem őrizte az első csapat hálóját.

 

 

Harmadik alkalommal hozta össze a sorsolás a két csapatot. Mindkét párharc a kilencvenes években zajlott, amikor is a magyar labdarúgás élvonalának meghatározó szereplője volt a Vác és az Előre is. Az első párharc az 1992/93-as kiírásban került sorra. A nyolcaddöntőben az első mérkőzésen 3-1 arányban nyert a Vác, majd a visszavágón az őszi első váciakat, egy hideg decemberi vasárnap, ebédidőben fogadta a Békéscsaba, és egy pazar hangulatú, remek mérkőzésen 2-0-ra győzött, így idegenben lőtt góllal a liláké volt a továbbjutás.

A második találkozás alkalmával az 1994/95-ös sorozat negyeddöntőjében Vácott 1-1-et ért el a Csaba, de a visszavágón hazai pályán 2-1-re veszített. A párharc ezúttal a szövetség döntése értelmében egy mérkőzésen dől el. A Vác és a Békéscsaba Magyar Kupa mérkőzése szombaton 15 órától kezdődik a zuglói BVSC Stadionban.

 

Galéria

További programok »

Sport

Szarvas Szancsó János az új Auróra klip egyik főszereplője

Tagja volt az 1988-as kupagyőztes, valamint az 1994-es bajnoki 3. helyezett csabai Előrének. 1996 és 2000 között Győrött focizott. Szarvas Szancsó most egy újabb arcát mutatja meg: főszerepet játszik a Győri Auróra zenekar Helló, szia! klipjében. (Sportban, rakkenrólban feketepont jár a magázódásért.)
2021. november 29. 15:35
FEL