Úszás: Bohus Richárd nem lépett háromról a négyre

2017. június 28. 08:18 | Kovács Dávid

Bohus Richárd jelen állás szerint két egyéni és egy váltószámban szerepelhet a budapesti vizes világbajnokságon. A Békéscsabai Előre Úszó Klub kiválósága utolsó kvalifikációs versenyén Rómában lépett rajtkőre, ahol 100 méter háton nem sikerült teljesíteni a részvételhez szükséges szintidőt, 50 méteren viszont aranyéremmel zárt.

Az Európa-bajnoki ezüstérmes, két olimpiát is megjárt csabai versenyző a népes magyar csapat tagjaként vett részt a római Sette Colli elnevezésű nemzetközi viadalon. A 24 éves úszó 50 méter háton 25,04 másodperces idővel a korábban szintén békéscsabai Balog Gábor (25,12) előtt diadalmaskodott. Egy nappal később 100 méteren már nem volt ilyen friss, így ezen a távon nem lehet ott a világbajnokságon.

– Nem könnyítettünk a verseny előtt, egy nehéz edzőtábor után mentünk Rómába. Nagyon akartam még egy számot belerakni a repertoáromba. Ez sajnos így alakult, nem jöhet össze minden, ebből is sokat tanultunk. Legközelebb sokkal többet kell pihenni, igazából sprinter vagyok, nem egy középtávúszó. Nekem azért jóval többet kell gyorsítani, pihenni, rákoncentrálni egy ilyen nagyobb versenyre, hogy sikeres legyen a kvalifikáció – kereste az okokat és a tanulságokat Bohus Richárd.

 

 

A csabai kiválóság ugyan egy kicsit csalódott volt az elszalasztott lehetőség miatt, de összességében pozitívan várja a világbajnokságot. A következő hetekben már a frissítésre és a pihenésre helyezik a hangsúlyt edzőjével.

– Az ingázás miatt tettük le a voksunkat. Kaptunk lehetőséget arra, hogy Budapesten a Dagály Arénában is tudjunk edzeni. Azokat a tréningeket, amelyek az igazi finomítást, hangolást jelentik, azokat mindenképp a világbajnokság helyszínén végezzük. Ami itt Békéscsabán is elvégezhető, azt hazai körülmények között, a csabai uszodában csináljuk. Ricsinek is sokat jelent, hogy közel a fürdő, itt a család és feltöltődhet – vázolta a terveket mestere, Szarvas János.

Bohus Richárd a világbajnokságon egyéniben az 50 méter hát mellett 100 gyorson versenyezhet és tagja lesz a 4x100-as gyorsváltónak, de még esélye van bekerülni a 4x100-as vegyes váltóba is. A budapesti viadal úszószámai július 23-án kezdődnek.

További programok »

Úszás

Így alakul a csabai úszók idei szezonja

A koronavírus-járvány alaposan fölborította a megszokott menetrendet a Békéscsabai Előre Úszó Klub életében is. A nyári korosztályos bajnokságok egy része teljesen elmaradt, másokat elhalasztottak, de több további verseny is kérdéses.
2020. augusztus 17. 14:58
FEL