Két sportág, két klub, egy uszoda – Együtt ünnepeltek az úszók és a pólósok

2017. december 21. 12:03 | Kovács Dávid

Rendhagyó sportos programmal búcsúztatták az évet a békéscsabai úszók és a vízilabdázók. Az Előre Úszó Klub és a Swietelsky-Békéscsaba közös játékos vetélkedőt szervezett az Árpád fürdőben azzal a céllal, hogy a két egyesület versenyzői egy jó hangulatú nappal népszerűsítsék a sportágakat.

A kisebbek lelkesen biztatták egymást a medence partjáról. A közel 150 fiatalt megmozgató rendezvényen a vizes feladatok kerültek a középpontba, így az ifjú pólósok és úszók közül mindenki megtalálhatta a kedvencét. Az úszóknak a labdás feladatokkal kellett megbirkózniuk, míg a pólósoknak az úszósebességet kellett növelniük, ha tartani akarták a lépést a rokon sportág képviselőivel.

A két klub versenyzői ugyan egy uszodába járnak, de sokszor egymás mellett vagy éppen egymást váltva edzenek. Az egyesületek célja az volt, hogy ezzel a kezdeményezéssel közelebb hozza egymáshoz a két sportág képviselőit.

- Az egyik hajnali edzés után pattant ki a fejünkből, hogy tarthatnánk egy közös évzárót. Erre a verseny naptár most, pár nappal karácsony előtt adta meg a lehetőséget. Reméljük, hogy sikerül hagyományt is teremteni. A legfontosabb üzenete az, hogy az úszók és a vízilabdázók jóban vannak egymással, közösek az érdekeik, mindkét egyesület hozza a sikereket és remélhetőleg ez így is marad – emelte ki dr. Szilágyi Kristóf, a Swietelsky-Békéscsaba vezetőedzője.

A vetélkedő második felében egy mini vízilabdatornán dönthették el, hogy ki a jobb. Azért, hogy a pólósok ne legyenek nagy előnyben, csak a rosszabbik kezükkel passzolhattak, illetve lőhettek.

- Próbáltunk olyan feladatokat kitalálni, amelyeket minden gyermek meg tud oldani, így volt benne ügyességi és állóképességi rész is. Azt gondolom, hogy a visszajelzések alapján jól sikerültek a feladatok és a végrehajtás is. Látványos volt, sokat kacagtak a fiatalok, sok mosolygós arcot láttam, és talán ez a legfontosabb – hangsúlyozta Szarvas János, a Békéscsabai Előre Úszó Klub edzője.

A vizes évzáró végén mindenki nyert, ugyanis a szervezők különböző édességekkel lepték meg a fiatalokat.

 

 

 

További programok »

FEL