Hesz Máté: "Nem igazgatni szeretnék, hanem a tudásomat átadni"

2019. január 10. 18:27 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Hesz Máté lett a békéscsabai vízilabda klub szakmai igazgatója. A korosztályos Európa és világbajnok, valamint felnőttként többszörös magyar bajnok vízilabdázó aktív sportolói pályafutásának befejezése után a Magyar Vízilabda Szövetség kommunikációs vezetője, később főtitkára is volt. Békéscsabai családi kötődésének köszönhetően az egykori pólós és a helyi klub között már több éves szakmai kapcsolat alakult ki.

 

 

A sportágakban egyre jellemzőbb a szakmai igazgatói poszt beállítása, amelyet a Magyar Vízilabda Szövetség is szorgalmaz, sőt, ajánl is a klubok felé – írta a csabai egyesület honlapján, amelyről a behir.hu is beszámoltunk korábban. A békéscsabai vízilabda klub arra számít, hogy az egykori kiemelkedő játékos naprakész tudásával és kapcsolatrendszerével versenyben tud maradni az OB I B-ben.

– Hesz Máté játékos tapasztalata, sportvezetői munkássága nem csak a csabai vízilabdának, hanem akár a csabai sportnak is sokat segíthet a későbbiekben. Mindenképp amellett voltam, hogy amennyiben lehet, akkor vele erősítsük a szakmai stábunkat. Napi szintű segítsége mellett a hosszútávú stratégiai célunk elérésében is számítunk rá – emelte ki Szilágyi Kristóf, a Swietelsky-Békéscsaba vezetőedzője.

A békéscsabai egyesület vezetése nem kisebb feladattal bízta meg Hesz Mátét, minthogy a legkisebbektől a felnőttekig új struktúrát építsen ki, emellett szakmai tudásával segítse az edzők munkáját, emellett trénerként is számítanak rá. Hesz Máté már január első napjaiban négynapos edzőtáborban ismerkedett az utánpótlás csapat játékosaival.

– Nem igazgatni szeretnék, hanem a tudásomat átadni a gyerekeknek, és ha ezzel tudom segíteni a klubot, akkor az nekem nagyon jó érzés. Az év elején négy napos edzőtáborba mentünk Szlovákiába, ahol nagyon tetszett a gyerekek hozzáállása – hangsúlyozta a szakember.

A hosszútávú célok elérését az utánpótlás megfelelő képzése segíti – emelte ki az új szakmai igazgató, hozzátéve, hogy nagyon tehetséges fiatalokat ismert meg Békéscsabán. Mint mondta: fizikálisan közel egy szintre lehet eljutni a világon bárhol, de vannak olyan technikai, a magyar vízilabdázókkal veleszületett "fineszes megoldások", amelyeket nem lehet tanítani, itt pedig hasonlót tapasztalt.

A korábban játékosként többszörös magyar bajnok vízilabdázó a tréneri feladatok mellett bekapcsolódott a felnőtt csapat edzéseibe is. Szilágyi Kristóf vezetőedző úgy fogalmazott: az egyesület szeretné meggyőzni az egykori pólóst, hogy mérkőzéseken is vízbe szálljon.

További programok »

Sport

Vasárnap kezdődik, augusztus 20-án Orosházára érkezik a Nemzeti Vágta

Az első, gyenesdiási előfutammal vasárnap kezdődik meg a Nemzeti Vágta idei versenysorozata, a döntő a tervek szerint október 10-11-én lesz a budapesti Hősök terén. Idén két Békés megyei helyszín került a programba: augusztus 20-án rendezik az Orosházi Vágtát, szeptember 12-én pedig Sarkadon a Viharsarki Vágtát.
11:57
FEL