Vízilabda: Rögtön mélyvízben – Az élvonalból kieső KSI érkezik az Árpád fürdőbe

2017. szeptember 27. 14:13 | Kovács Dávid

Szeptember utolsó napján a békéscsabai pólósok is elkezdik a bajnoki küzdelmeket. Az új edzővel, Szilágyi Kristóffal készülő együttes rangadóval indít, hiszen az élvonalból kieső KSI lesz az első ellenfél.

A tavalyi negyedik helyezett csabai gárda egy hónappal ezelőtt, augusztus végén kezdte a felkészülést az új bajnoki szezonra. A csapat játékosai az edzések mellé egy nemzetközi tornát is beiktatott a programba. A rajt előtti hétvégén Szlovákiában egy négycsapatos megmérettetésen, komoly játékerőt képviselő gárdákkal szemben mérték fel a csabaiak, hogy hol tartanak.

- Ez egy nagyon jó torna volt. Erős ellenfelek voltak, a két szlovák csapat mindenképpen kemény rivális volt, de a lengyel válogatott sem volt annyira rossz. Ez jó felkészülés volt, mert rögtön a KSI jön, reméljük, hogy kijön a lépés - fogalmazott Ajtai Miklós csapatkapitány.

Az együttes vezetőedzője, dr. Szilágyi Kristóf tudatosan választotta ezt a nemzetközi tornát, hiszen véleménye szerint a jó ellenfelektől tanulni lehet és a csapatépítés szempontjából is fontos volt ez a hétvége. A csabaiak az élvonaltól búcsúzó, de a Magyar Kupában első osztályú riválist, az UVSE-t is legyőző fővárosiak ellen kezdik a bajnokságot.

- Jók voltak ezek a meccsek arra, hogy kijöttek a hibák, így ezeket még kijavíthatjuk ebben a pár napban. A sorsolással egy napnál többet nem foglalkoztam, ez van, ezt dobta a gép. Ennek megfelelően készülünk, ezt a feladatot kell megoldani és a lehető legjobban próbálunk erre felkészülni. Nem szabad arra gondolni, hogy lehetett volna könnyebb – hangsúlyozta a vezetőedző.

A szombati találkozó délelőtt 11 órakor kezdődik az Árpád fürdőben, majd egy héttel később a tavalyi bronzérmes Eger otthonába utaznak a csabai fiúk.

 

 

További programok »

FEL