Vízilabda: A listavezetőnél a csabai pólósok a „tavaszi nyitányon”

Idén még három előrehozott fordulót rendeznek a felnőtt OB I B-ben, e hét végén egy nagyon nehéz mérkőzés vár a csabai csapatra a fővárosban a KSI ellen. A két gárda a nyitó körben találkozott egymással, akkor nyolc góllal nyertek a fővárosiak az Árpád fürdőben.

Az OB I B-s bajnokságban „már tavasz van”, ugyanis az alapszakasz első köre, a kilenc forduló után nincs pihenő, nincs átmeneti időszak, hanem e hét végén máris folytatódik a pontvadászat. Sőt, idén, a szombatival együtt, még három forduló vár a csapatokra ebben az esztendőben. Vagyis megkezdődnek a visszavágók sora, amelyek első állomásán a harmadik helyen tanyázó Swietelsky-Békéscsaba a fővárosba látogat a listavezető, eddig százszázalékos KSI SE otthonába. Mint emlékezetes, a bajnoki nyitányon, az első fordulóban az Árpád fürdőben nyertek a sportiskolások, mégpedig 21—13-ra.

– Nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei a fővárosban, de nem mindegy, hogy milyen játékkal és eredménnyel zárjuk a tízedik fordulót. Koncentráltan és fegyelmezetten kell játszanunk, hogy tisztességes eredménnyel zárjuk a szombat estét. Annál is inkább, mert az elkövetkező nyolc napban három bajnoki vár ránk, miután az idei utolsó fordulóból a szolnokiak kérésére jövő hét keddre előrehoztuk a Tisza-parti mérkőzést. Visszatérve a KSI elleni találkozóra, miután nem mi vagyunk az esélyesek, ezúttal nem tart velünk Mucsi Zsolt, aki utánpótlásedzőnk egyben, és csapata szintén ezen a napon bajnokikat játszik, ráadásul Békéscsabán. Tifrea Ovidiu kisebb sérülést szenvedett a héten, de minden bizonnyal a találkozóra már rendbe jön. Szabó Zsombor játéka pedig továbbra is kérdéses – nyilatkozott egy nappal a derbi előtt dr. Szilágyi Kristóf vezetőedző a klub hivatalos oldalán.

A szombati KSI SE—Swietelsky-Békéscsaba összecsapást a budapesti Széchy Tamás Sportuszodában rendezik, a két játékvezető Homonnai Dániel és Bereczki Miklós lesz.

A 10. forduló programja. December 2., szombat, 10.00 óra: Szolnoki Dózsa VSC—Eszterházy Károly Főiskola SC, Eger. 11.00: Ybl Waterpolo Club, Budapest—Dunakanyar Szentendre. 11.30: Racionet-Honvéd—Debreceni VSE. 14.30: Angyalföldi SI DSE—Alfa SC-Erzsébeti SMTK. 18.00: KSI SE—Swietelsky-Békéscsaba.

Az állás a 9. forduló után: 1. KSI SE 27, 2. Ybl Waterpolo Club, Budapest 24, 3. Swietelsky-Békéscsaba 19, 4. Eszterházy Károly Főiskola SC, Eger 16, 5. Angyalföldi SI DSE 15, 6. Debreceni VSE 12, 7. Alfa SC-Erzsébeti SMTK 7, 8. Szolnoki Dózsa VSC 4, 9. Racionet-Honvéd 4, 10. Dunakanyar Szentendre 4. (Azonos pontszám esetén az egymás elleni mérleg dönt, ha az is azonos, akkor a gólkülönbség.)

 

Megosztás:

Címke: , , , , ,