Másfél év munkája 47 másodpercben – Szarvas Péter köszöntötte Bohus Richárdot

2017. szeptember 1. 19:49 | Kovács Dávid

Súlyos sérülése után talpra állt, másfél év kemény munka után pedig a 4x100-as gyorsváltó tagjaként világbajnoki bronzérmet szerzett Bohus Richárd. A hazai vizes vb-n remekelő úszót és edzőjét Szarvas Péter polgármester is köszöntötte.

A Városháza Mokos termében az egyik főszereplő, Bohus Richárd kommentálásában izgulhatták újra a sajtó képviselői a világbajnokság első magyar érmének történetét. A 24 éves csabai versenyző szenzációs hajrát vágott ki a csapat utolsó embereként és a 6. helyről felhozta a dobogóra a magyar váltót.

- Nagyon büszkék lehetünk a teljesítményére. Az, hogy a csabai fiúként a város úszósportjának legjobb eredményét érte el követendő út lehet az ifjú úszóknak, sportolóknak – fogalmazott Szarvas Péter polgármester.

A városvezető egy kis ajándékkal is készült a csabai versenyzőnek és edzőjének, Szarvas Jánosnak. A vendégek viszonozták a kedvességet és egy, a váltótagok által dedikált baseballsapkát adtak át a polgármesternek. A világversenyt követően az is felvetődött az úszóban, hogy tanulmányai befejezésével párhuzamosan a versenysporttal is felhagy, a nagyszerű szereplés azonban újabb motivációt jelent a következő kihívásokra.

- Ez a világbajnoki 3. helyezett váltó még sokra viheti, Európából mi értük el a legjobb eredményt és jövőre azért lesz egy Európa-bajnokság, ez az eredmény mindenképp biztató lehet. Szerencsére nagyon gyorsan fel tudom venni a fonalat, gyorsan le tudom adni a felszedett kilókat és felveszem az edzésritmust. Ennyit biztos, hogy merítettem a sok sérülésből – árulta el a világbajnoki bronzérmes sprinter.

Az úszó ismerősei, barátai bevallották, megsiratták a világbajnoki döntőt, de emellett nagyon sok pozitív visszajelzést is kapott a szurkolóktól. A hazai vizes világbajnokságot százezrek követték a helyszínen és a képernyők előtt. A magyar úszóválogatott tagjai, így a Békéscsabáról induló kiválóság is példa lehet a fiatal tehetségek előtt.

- Ő az a típusú versenyző, aki nem edzette túl magát és nem égett ki fiatalon, türelmesen építkeztünk. A másik, ami példa lehet a fiatalok előtt, hogy sérülések sorozata után mindig felállt, újra felkapaszkodott és bebizonyította, hogy aki tehetséges és kitartó, az odaérhet akár a világ élvonalába is – jegyezte meg edzője, Szarvas János.

Bohus Richárd a világbajnokságot követően egy thaiföldi nyaralással kezdte a pihenést. A tervek szerint csak a következő rövidpályás szezonban nem ugrik majd medencébe, a következő hónapokban amerikai tanulmányaira koncentrál majd.

További programok »

Úszás

Így alakul a csabai úszók idei szezonja

A koronavírus-járvány alaposan fölborította a megszokott menetrendet a Békéscsabai Előre Úszó Klub életében is. A nyári korosztályos bajnokságok egy része teljesen elmaradt, másokat elhalasztottak, de több további verseny is kérdéses.
2020. augusztus 17. 14:58
FEL