Az ünnepre hangoltak a Munkácsy Mihály Múzeumban - galériával

2022. április 14. 20:02 | Csiffáry Zsuzsanna

A Munkácsy Mihály Múzeum nagycsütörtökön Áhítat másképpen címmel rendezte meg a Munkácsy blue chip sorozatának következő programját.

Az ünnepre való készülődés jegyében a húsvét szentségéről Kutyej Pál Gábor evangélikus lelkész, míg Munkácsy Mihály Krisztus szenvedéstörténetét feldolgozó képhármasáról Gyarmati Gabriella művészettörténész beszélt. Az est folyamán az Alföld Quartet Joseph Haydn, A Megváltó hét szava a keresztfán című darabját adta elő. A rendezvényt teltház mellett tartották meg.

 

Bácsmegi Gábor, a Munkácsy Mihály Múzeum igazgatója köszöntötte a Munkácsy blue chip programján a megjelenteket.

Bácsmegi Gábor, a Munkácsy Mihály Múzeum igazgatója köszöntötte a Munkácsy blue chip programján a megjelenteket.

 

– Nagycsütörtökön mi mással is lehetne foglalkozni, mint a húsvéttal. Ennek jegyében állítottuk össze a programsort is. Persze sokan tudjuk, hogy miről is szól ez az ünnep, de muszáj ezt átismételnünk, hogy tényleg ráhangolódjunk –  fogalmazta Gyarmati Gabriella. 

Bácsmegi Gábor, az intézmény megbízott vezetője stábunkkal megosztotta, hogy a Munkácsy Mihály Múzeum tovább jutott az év múzeuma pályázatának második fordulójára. A programhoz kapcsolódóan pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy Munkácsy a keresztfára szögezett Jézust úgy ábrázolta, mint az emberré lett Istent. 

Ezt a gondolatkört bővítette ki Kutyej Pál, aki arra invitálta a jelenlévőket, hogy adjanak hálát Krisztusnak azért, amit az emberiségért tett. Hozzátette, hogy a húsvét a reménység ünnepe, hiszen a megfeszített Krisztus harmadnapon feltámadt, ami az örök élet üzenetét juttatja el az emberekhez. 

 

Galéria

 

További programok »

FEL