Ünnepélyesen megnyitották a Gál Ferenc Egyetem új tanévét

2021. szeptember 17. 16:46 | Vári Bianka

A Gál Ferenc Egyetem Gazdasági Karának békéscsabai campusa adott otthont a felsőoktatási intézmény tanévnyitójának, pénteken. Az ünnepségen Kiss Rigó László, Szeged-Csanád megyei püspök nyitotta meg az új tanévet.

Különös jelentőségű volt a 2021/2022-es tanév megnyitó ünnepsége, hiszen az előző évben az intézmény nem tarthatott tanévzárókat és évnyitókat sem. Emellett 2020-ban a felsőoktatási intézmény az egyetemmé alakulását sem tudta méltóképpen megünnepelni. A Gál Ferenc Egyetem rektora, éppen ezért a találkozás fontosságát hangsúlyozta beszédében. Dr. Kozma Gábor úgy fogalmazott, hogy a járvány legnehezebb időszaka után végre fellélegezhettünk, találkozhattunk azokkal, akikkel másfél évig csak telefonon, interneten, távoli integetéssel tartottunk kapcsolatot, és az utcán még a jó ismerős mellett is elmentünk, ha maszkot hordott.

– Nem tudjuk, hogy mit hoz az idei ősz vagy a tél, de a korábbiakhoz képest már valamennyiünknek elképzelhetetlen sokaságú tapasztalata van arról, hogyan lehet a járvány okozta bajokkal megküzdeni, mert képessé váltunk így is szeretni a családot, és tudjuk, hogy lehet, ha kell, a távolból is eredményesen tanulni, dolgozni – fogalmazott dr. Kozma Gábor.

Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott a békéscsabai kar népszerűségét méltatta.

– Hála Istennek, sokkal jobb helyzetben vagyunk, mint ez előtt másfél-két éve, hiszen ebben az évben a Gál Ferenc Egyetemen több mint 30 százalékkal többen kezdik meg a tanulmányaikat. Ez azt jelenti, hogy az egyetem az elmúlt években hasznos munkát végzett az együttműködő partnereivel, a kormányhivatallal, a közigazgatás egyéb szerveivel – emelte ki a kormánymegbízott.

Az ünnepségen jelen volt a térség országgyűlési képviselője is. Herczeg Tamás szerint az, hogy Békéscsabán tartják a felsőoktatási intézmény tanévnyitóját, szimbolikusan azt jelenti, hogy az egyetem számára fontos Békés megye.

További programok »

FEL