Újra péntek – újra Terefere

Merő Béla rendezővel folytatódott november 3-án a népszerű Terefere a Művész Kávéházban című sorozat. A Fehér Rózsa-díjas, országosan elismert színházi szakemberrel a Kállai-díjas Kadelka László beszélget.

Merő Béla a Békéscsabai Jókai Színház mellett a zalaegerszegi, kőszegi, egervári, egri, szegedi, kecskeméti, dunaújvárosi teátrumokat gazdagította rendezéseivel. Rendezőként visszatérő vendég külföldön is. Rendezett a temesvári Csíki Gergely Színházban, a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színházban, a Nagyváradi Állami Színházban, az Újvidéki Színházban, és az ukrán „Mikola Kulish” Zenés-Drámai, Akadémiai Színházban is.

Hosszú évekig tanított színészmesterséget a Békéscsabai Jókai Színház Színitanházában. Rendszeresen szerepel darabjaival Ukrajnában, a „Melpomena Tavrii” Nemzetközi Színházi Fesztiválon és több alkalommal kérték fel zsűri tagnak is. A magyar és világirodalom klasszikus darabjainak értékteremtő megrendezésével különösen sokat tett és tesz a magyar nyelvű színházművészet külföldi megismertetéséért, a színházművészet nemzetközi kapcsolatainak építéséért.

Legutóbbi rendezése a Jókai Színházban Az özvegy Karnyóné és a két szeleburdiak című zenés bohózat volt. Erről és még sok minden másról is lehetett kérdezni Merő Bélát november 3-án.

 

Forrás: jokaiszinhaz.hu

 

 

Megosztás:

Címke: , , ,