Újra erkélykoncertet adtak a szegedi harsonások Békéscsabán

2020. május 29. 20:16 | Varga Diána

Néhány hete a Lencsési, péntek este pedig az Áchim L. András lakótelepen és Jaminában adott koncertet a Térzene program részeként a SzegEd TRombone ENsebmle négy tagja.

A Szegedi Harsonaegyüttes a tótkomlósi származású Gyivicsán György művészeti vezető irányításával működik. A zenetörténet nagy mestereinek műveiből készült átiratokat megszólaltató formáció néhány hete már adott koncertet a Térzene program részeként, most pedig visszatértek a békési megyeszékhelyre, hogy ismét meglepjék koncertjükkel a csabaiakat. 

A csapat repertoárja ezúttal is változatos volt, a zenei csemegét családias légkörben, a megfelelő óvintézkedések betartásával követték nyomon a környéken lakók és a járókelők.

Az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága – a Filharmónia Magyarországért szervezésében – azért hívta életre a Térzene Programot, hogy valamennyi 5000 fő feletti településen felcsendüljön a klasszikus zene, népszerűsítve a komolyzenét, így parkokban, zenei pavilonokban, köztereken közösségi élménnyé válhassanak a klasszikusok. 11 megyében több mint 120 meglepetés koncertet hallhatnak az érdeklődők.

 

Ezek is érdekelhetik

További programok »

Kultúra

Ando György: Öröm, hogy újra megnyithatott a múzeum

Június 23-án újra megnyitotta a kapuit a Munkácsy Mihály Múzeum. Az újranyitás körülményeiről és a tervezett programokról beszélgetett Ando Györggyel, az intézmény igazgatójával Tóth Bianka a 7. Tv Aktuális című műsorában.
2020. július 12. 14:14
FEL