Egy évre szóló komolyzene Orosházán

2021. július 22. 18:25 | behir

Változatos műfajokkal, rendszeres komolyzenei térzenével, gyakran orosházi kötődésű zenészekkel készül a július 23-án induló TérZene program Orosházán.

Orosháza sikerrel pályázott az Emberi Erőforrások Minisztériuma által 2019 októberében indított, a komolyzene népszerűsítésére hivatott programban. A cél, hogy a következő szűk egy évig tartó időszakban minél többen részesüljenek az ingyenes zenei élményből – tájékoztatta hírportálunkat az orosházi polgármesteri kabinet.

A kiírás értelmében a nyertes önkormányzatok 30 alkalommal biztosítják a koncerteket köztereiken. Orosházán a péntek 18 órai időpontot érdemes megjegyezni, helyszínként pedig az Árpád-kertet (esőhelyszín a művelődési központ) – hetente ebben az időpontban és helyszínen csendülnek fel a többnyire komolyzenei, olyakor jazz, világ- és népzenei koncertek.

Dávid Zoltán, a város polgármestere elmondta, a 7,5 millió forint vissza nem térítendő pályázati forrásból finanszírozott szabadtéri koncertsorozat két célt is szolgál.

– Egyrészt a komolyzene népszerűsítését segíti a program, másrészt pedig a közösségi és a kulturális élet újraépítését szolgálja, s erre – a járvány miatti több hónapos elszigetelődés után – nagy szükségünk van – hangsúlyozta a városvezető. – Biztatok mindenkit, vegyen részt a koncerteken, találkozzunk egymással péntekenként az Árpád-kertben.

– Kiváló művészeket hívunk Orosházára a TérZene program keretében, és arra is figyelünk, hogy az orosházi kötődésű zenészek, zenekarok, művészeti csoportok kapjanak bemutatkozási lehetőséget – hangsúlyozza Lajti Tímea, a programot szervező Petőfi Művelődési Központ igazgatója.

Az első fellépő Kohut Petra klasszikusgitár-duója, majd a Four Bones, a Bettika Quartet, az Alföld Ouartet, az Orosházi Fúvószenekar, a Tisza Kvintett, a Kalungu Ütőegyüttes, a Talléros zenekar és a Harangos Néptáncegyüttes, valamint a Körös Kvintett lép közönség elé. Az aktuális koncertek előzetesét megtalálják PMK honlapján, közösségi oldalán, a helyi médiában, vmint a terzene.hu oldalon, Orosházára, mint helyszínre keresve.

További programok »

FEL